Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 3.30 το μεσημέρι και επεκτάθηκε σε θερμοκήπια φράουλας, παλέτες, πλαστικά κιβώτια και εξοπλισμό του συσκευαστηρίου.
Η κινητοποίηση από την Πυροσβεστική Λεχαινών ήταν άμεση, αλλά ήδη στον ουρανό από την καύση των πλαστικών είχει σχηματιστεί ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο που τρόμαζε τους διερχόμενους οδηγούς, αφού η πυρκαγιά εξελισσόταν δίπλα ακριβώς από την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου. Ένα σύννεφο που παρέπεμπε σε μεγαλύτερης έκτασης πυρκαγιά από αυτή που εξελισσόταν στην πραγματικότητα μέσα.
Οι πυροσβέστες είχαν να αντιμετωπίσουν το δυνατό αέρα που έπνεε νοτιοανατολικός με ένταση που έφτανε και τα εννέα μποφόρ και δυσχέραινε κατά πολύ το έργων τους. Τελικά μετά από περίπου μιάμιση ώρα η φωτιά κατασβέστηκε και έμεινε πίσω το προσωπικό του συσκευαστηρίου για να συμμαζέψει ότι είχαν αφήσει οι φλόγες στο πέρασμά τους.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν τέσσερα οχήματα και οκτώ άντρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών.
Πρώτη ανάρτηση: 16:12 05/04
Τελευταία ενημέρωση:23:52 05/04

















