Στις εκλογές που πραγματοποιούνται αύριο το πρωί, με καθυστέρηση δυο μηνών (17 Απρίλη) ύστερα από την αναβολή που είχαν πάρει εξαιτίας των κινητοποιήσεων για το σχέδιο «Αθηνά» θα συμμετέχουν η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, η Αριστερή Ενότητα και η ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Για πρώτη φορά, η παράταξη της ΠΑΣΠ που άλλοτε αποτελούσε ισχυρή δύναμη, δεν θα συμμετέχει!
Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών στο ΤΕΙ του Πύργου Βασίλης Στεργίου απεύθυνε κάλεσμα προς όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία δυναμώνοντας με την ψήφο τους όπως είπε το φοιτητικό σύλλογο. «Πραγματοποιούμαι εκλογές μέσα σε μια περίοδο όπου όλοι βιώνουμε δυσκολίες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να σπουδάσουμε και να ζήσουμε. Μετά και το σχέδιο «Αθηνά» που τσάκισε τη διαδικασία των σπουδών μας, καλώ όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν σε αυτή τη μάχη.
Το κλίμα που επικρατεί δεν θυμίζει φοιτητικές εκλογές είναι πολύ σημαντικό όμως αυτές να πραγματοποιηθούν καθώς όπου δεν έχουν διεξαχθεί έχει χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι άχρηστοι και θα πρέπει να μην υπάρχουν παρατάξεις με πολιτικές θέσεις στα ιδρύματα. Θέλουν τους αγώνες έξω από τις σχολές.
Εμείς καλούμε τον καθένα ξεχωριστά να έρθει να ψηφίσει, να συμμετέχει στο σύλλογο και να τον δυναμώσει και να δώσει πολιτική ψήφο καταδικάζοντας την πολιτική αυτή που μας έχει κάνει φτωχότερους, που μας διώχνει από τις σχολές μας και που μας δημιουργεί τόσα προβλήματα σε όλους τους τομείς της ζωής μας».
Αβεβαιότητα για τη λειτουργία των τμημάτων
Εξάλλου, έντονη ανησυχία και αβεβαιότητα επικρατεί στους φοιτητές των δυο τμημάτων καθώς σε λίγες ημέρες λήγουν οι συμβάσεις των καθηγητών και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα ανανεωθούν. «Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία περικοπών και δεν γνωρίζουμε τι τελικά θα γίνει. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίσαμε και το προηγούμενο εξάμηνο. Επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει από τον Αύγουστο και μετά με τους καθηγητές δεν υπάρχει και η αβεβαιότητα που αισθανόμαστε είναι μεγάλη. Όσον αφορά το εξάμηνο, εμείς συνεχίζουμε κανονικά τα μαθήματα μέχρι τις 5 Ιουλίου και ξαναρχίζουμε στις 26 Αυγούστου με αλλαγή στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

















