Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Γαστούνη: Συνάντηση Καστρινού – Παπαδάτου για τα προβλήματα των ΑμεΑ

Γαστούνη: Συνάντηση Καστρινού – Παπαδάτου για τα προβλήματα των ΑμεΑ
Τα προβλήματα που προκαλούνται στις οικογένειες με παιδιά με αναπηρίες, η μετακίνηση του προσωπικού από το ΚΕΦΙΑΠ Ηλείας (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), καθώς και τα προβλήματα
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
της καθημερινότητας των ΑΜΕΑ, ήταν τα θέματα που έθεσε το προεδρείο του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και ΑΜΕΑ «Ήλις» στη συνάντηση που είχαν χθες με τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Παπαδάτος και η αντιπρόεδρος Χρύσα Καλαρίτη, τη στήριξη του δήμου Πηνειού στις διεκδικήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση οι οικογένειες των ατόμων με αναπηρίες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση» είπε αρχικά ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου «Ήλις» Γιάννης Παπαδάτος και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Δεν θα μιλήσω για αδράνεια της Πολιτείας αλλά για καταπάτηση όλων των νόμων από την 6η ΥΠΕ και όλους τους εμπλεκομένους φορείς. Το προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ έχει μεταφερθεί σε άλλους νομούς και πλέον πρέπει να τα πληρώνουμε όλα εμείς, λογοθεραπευτές και κάθε είδους θεραπεία. Δεν μπορούμε όμως πια να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιδιών μας».

«Θα έπρεπε να ντρέπονται για όλα αυτά που κάνουν. Οδηγούν το ΚΕΦΙΑΠ στο κλείσιμό του και εμείς δεν μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας όλα αυτά που τους προσέφερε, τα οποία είναι βασικότατα και σημαντικότατα», είπε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου «Ήλις» Χρύσα Καλαρίτη.

Ο κ. Παπαδάτος ζήτησε από τον δήμαρχο Πηνειού να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, στις προσβάσεις των ΑΜΕΑ και έθεσε και το θέμα της δημιουργίας πρόσβασης για άτομα με κινητικά προβλήματα σε κάποιες από τις παραλίες του δήμου, καθώς και το ζήτημα της μείωσης των δημοτικών τελών στα άτομα με αναπηρίες.

Ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός τόνισε: «Σε ότι αφορά στο θέμα του ΚΕΦΙΑΠ θα κάνουμε και εμείς σαν δήμος τις παρεμβάσεις μας όπου χρειάζεται, με τη βοήθεια πάντα των συνεργατών μου. Από εκεί και πέρα, εξετάζουμε ήδη την κατασκευή ξύλινης ράμπας για τα άτομα με αναπηρία στην παραλία των Θινών και θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο σε κάποια άλλη παραλία.

Σε ότι αφορά τώρα στα δημοτικά τέλη θα το εξετάσουμε, γιατί μια παλιότερη απόφασή μας «κόπηκε». Ότι νομίζετε ότι μπορούμε να κάνουμε, να μας το λέτε και εμείς θα προσπαθούμε για το καλύτερο».

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος