Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως τέτοια κρούσματα που καταγράφονται σε άλλες περιοχές της χώρας, με εμπλοκή αστυνομικών σε δράσεις της Χρυσής Αυγής, στο νομό μας δεν υπάρχουν.
«Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά εμπλοκής αστυνομικών στο χώρο της Χρυσής Αυγής, σε συνεργασία με ομάδες κρούσης του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Η συμμετοχή συναδέλφων μας σε τέτοιου είδους έκνομες ενέργειες και παράνομες δράσεις είναι κατακριτέα από το σύνολο των αστυνομικών» εξήγησε ο κ. Παναγούλης.
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούγονται πολλά για το τι ψηφίζουν οι έλληνες αστυνομικοί. Οι πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός είναι προσωπικό ζήτημα όπως για κάθε έλληνα πολίτη. Εφόσον η Χρυσή Αυγή ήταν και παραμένει νόμιμο κόμμα, είναι άτοπο να μπαίνουμε σε μια τέτοια διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής κοινοβουλευτικών εκπροσώπων που έχουν όλοι οι πολίτες.
Όμως επανέλαβε ξεκαθαρίζοντας πως «το να συμμετέχει όμως ο έλληνας αστυνομικός σε έκνομες ενέργειες και παράνομες δράσεις σε συνεργασία με αυτούς τους ανθρώπους, είναι παράνομο και κατακριτέο και αυτοί οι συνάδελφοι δεν έχουν θέση στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.».

















