Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Τι λέει ο Άκης Τσελέντης για τους σεισμούς στη Ζάκυνθο

Τι λέει ο Άκης Τσελέντης για τους σεισμούς στη Ζάκυνθο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Ανησυχία έχει προκαλέσει η σεισμική διέγερση στη Ζάκυνθο, αλλά και στην Ηλεία όπου γίνονται αισθητές οι δονήσεις!

Έχουν γίνει περίπου 20 σεισμοί από χθές με μεγαλύτερο τον χθεσινοβραδυνό ο οποίος είχε μέγεθος 4.4 ρίχτερ

Οι υπόλοιποι σεισμοί είναι από 1.5- 2.8 Ρίχτερ.

TI ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Άκης Τσέλεντης στο Tempo24.news: "Παρατηρείται μια μικρή διέγερση στον κόλπο του Λαγάνα που μάλλον εντάσσεται στην μετασεισμική ακολουθία του 4,4. Το Γεωδυναμικό έχει δίκτυο στην περιοχή και παρακολουθεί το φαινόμενο. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει μία σεισμική διέγερση στην ευρύτερη περιοχή"

Οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν αρκετές δονήσεις στη γενικότερη σεισμικότητα της περιοχής, όμως τρεις ήταν μεγαλύτερης έντασης και έγιναν αισθητές τόσο στην Ζάκυνθο όσο και στην Ηλεία.

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη 1.43 τα ξημερώματα του Σαββάτου με μέγεθος 4,4R, επίκεντρο 7 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης της Ζακύνθου στον κόλπο του Λαγανά με εστιακό βάθος 8,9 χλμ.

Ακολούθησε νέα δόνηση στις 2,35 π.μ. μεγέθους 3,8R, με επίκεντρο 41 χλμ δυτικά - νοτιοδυτικά της πόλης της Ζακύνθου και εστιακό βάθος 41 χλμ.

Το πρωί στις 9,49 σημειώθηκε και τρίτη δόνηση με μέγεθος 4,2R, με επίκεντρο 39χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Ζακύνθου και εστιακό βάθος 10χλμ

Πηγή: Tempo24.news

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24