Σαράντα τρεις μαθητές από τα γυμνάσια και τα λύκεια της Ηλείας διαγωνίστηκαν στο πρωί του Σαββάτου σε δύο εξεταστικά κέντρα σε Πύργο και Αμαλιάδα για τη δεύτερη φάση του 74ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα μαθηματικά, "Ευκλείδης". Οι μαθητές είχαν προκριθεί από την πρώτη φάση πρόκειται να συμμετέχουν σαράντα μαθητές από την Ηλεία όπου πέρασαν από την πρώτη φάση "Θαλής".
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Γιαννικούλης, που συνεχάρη τους μαθητές για τις διακρίσεις τους, όσοι επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες θα περάσουν την επόμενη φάση «Αρχιμήδης».
«Από αυτούς τους μαθητές θα προκριθούν για την Μαθηματική Βαλκανιάδα. Ευχαριστώ και τους συναδέλφους καθηγητές που συμμετέχουν στη διαδικασία του διαγωνισμού, αλλά και εκείνους που έκαναν μαθήματα στην αρχή της χρονιάς για να προετοιμάσουν τους μαθητές. Συμμετέχουν μαθητές από την δευτέρα τάξη του γυμνασίου, έως την τρίτη τάξη του λυκείου. Θα βραβευτούν σε εκδήλωση που θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου στον Πύργο και την Αμαλιάδα» ανέφερε ο κ. Γιαννικούλης.
Γενικότερη εκτίμηση των καθηγητών είναι πως το επίπεδο των μαθητών που συμμετέχουν στο μαθηματικό διαγωνισμό είναι και φέτος αρκετά υψηλό.




















