Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Ηλεία: Προσκλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις

Ηλεία: Προσκλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις
Διπλές συσκέψεις για πενταμηνήτες και πρωτοβάθμια σωματεία σήμερα στον Πύργο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Με την ανάληψη πρωτοβουλίας για την διοργάνωση δυο συσκέψεων την ίδια ημέρα, σήμερα Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, επαναφέρει στο προσκήνιο τα καυτά θέματα της διαθεσιμότητας – απολύσεων και ταυτόχρονα των εργασιακών δικαιωμάτων των απασχολούμενων μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Η πρώτη συνάντηση –σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στις 11 στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Υπαλλήλων, αποφάσισε να στηρίξει και να διευκολύνει την προσπάθεια όσων εργάζονται στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, για την οργάνωση του αγώνα του για πλήρη δικαιώματα.

«Ο Σύλλογος Υπαλλήλων, καλεί όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», σε συζήτηση και συντονισμό δράσεων αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων που έχουν αντιμετωπίζουν (άδειες, ασθένεια, απασχόληση σε σχετική με την ειδικότητα θέση, αργίες, πληρωμές κ.α.)»,αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Από το δικαίωμα στην εργασία στον εφιάλτη της ανεργίας

Το απόγευμα στις 7 στα γραφεία της ΕΛΜΕ στο 2ο Λύκειο Πύργου, ο Σύλλογος καλεί όλους τους εργαζόμενους που είναι ή ετοιμάζονται να τεθούν σε διαθεσιμότητα ανεξαρτήτως φορέα ή υπηρεσίας καθώς και τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων σε σύσκεψη καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το σχέδιο της κυβέρνησης για την διάλυση των δημόσιων δομών, την εκχώρηση των δημόσιων αγαθών και την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων.

Χιλιάδες εργαζόμενοι θα περάσουν από την σταθερή εργασία στην κινητικότητα και στην συνέχεια ανεργία, καθώς λίγες μέρες λήγει το καθεστώς διαθεσιμότητας σε σχολικούς φύλακες, καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης κλπ ενώ ταυτόχρονα νέοι οργανισμοί καταργούνται και δημιουργούνται νέες λίστες ανεργίας (ΕΟΠΥΥ κ.α ). Στις συσκέψεις αυτές καλούνται οι εργαζόμενοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές τους.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας