Αποτελεί κάθε χρόνο το σημείο αναφοράς για τα δρώμενα της Αποκριάς στη νότια Ηλεία. Μια από τις λιγοστές καρναβαλικές εκδηλώσεις, όπου ο κόσμος έχει αγκαλιάσει και συμμετέχει δυναμικά, είναι το Καρναβάλι Κρεστένων. Φέτος διοργανώνεται 21η εκδοχή του και το κέφι παραμένει αμείωτο όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Στις αποθήκες του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, από την αρχή της εβδομάδας έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την παρέλαση της Κυριακής, όπου θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 15 γκρουπ με τάσεις αυτός ο αριθμός να μεγαλώσει έως την τελευταία στιγμή.
Το Καρναβάλι Κρεστένων, είναι μια διαφορετική αποκριάτικη εκδήλωση, καθώς βασίζεται στον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής. Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρεστένων Κώστας Δρακόπουλος δεν δαπανώνται μεγάλα ποσά για την αγορά αποκριάτικων αρμάτων, αλλά οι οργανωτές τα κατασκευάζουν μόνοι τους. Φέτος η θεματολογία αντλείται από την άμεση επικαιρότητα αλλά δεν θα λείψουν και οι εκπλήξεις.
«Πρόκειται για το 21ο Καρναβάλι Κρεστένων, υπό την αιγίδα του δήμου, με τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας και των φορέων της περιοχής. Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες αυτή την εβδομάδα, έχουμε επικοινωνία με τα γκρουπ που θα συμμετάσχουν και είναι περίπου δεκαπέντε. Περιμένουμε να έχει καλό καιρό, αλλά ακόμα και αν βρέξει εμείς θα συνεχίσουμε γιατί το έχουμε ξανακάνει. Ο κόσμος έχει διάθεση να ξεφύγει από τα προβλήματά του και να διασκεδάσει . Καλούμε όλη την Ηλεία να έρθει στο καρναβάλι μας, που είναι παραδοσιακό και βγάζει γέλιο» είπε ο πρόεδρος της Δ.Κ. Κρεστένων Κώστας Δρακόπουλος.
Όσο για τη θεματολογία «ο κ. Λιάπης θα μας απασχολήσει μέσα από την πολιτική επικαιρότητα, κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές όπως το «Κάτω Παρτάλι» και θα μας ετοιμάσουν εκπλήξεις τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών, με body painting. Δεν θέλουμε να πούμε άλλα, τα υπόλοιπα θα τα δει ο κόσμος στην μεγάλη παρέλαση. Θα μας βοηθήσουν και από τα γειτονικά χωριά και αρκετοί σύλλογοι». Και συμπλήρωσε λέγοντας «το σημαντικό είναι πως δεν χαλάμε χρήματα. Δεν θέλουμε να παραγγείλουμε από την Πάτρα μεγάλα άρματα και να δαπανώνται πολλά λεφτά. Το καρναβάλι θέλουμε να έχει το δικό του χρώμα και να βγάζει γέλιο».
Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Δήμος Φωτεινόπουλος, μιλώντας για το φετινό καρναβάλι τόνισε ότι «όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα παρουσιάσουμε το καλύτερο καρναβάλι, κάτι που κάνουμε και τα προηγούμενα χρόνια. Κάνουμε τις ετοιμασίες τις τελευταίες ημέρες γιατί δεν έχουμε μόνο τα καρναβάλια, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλό καιρό. Κάνουμε μια καλή προσπάθεια που ο κόσμος το αγκαλιάζει. Και για αυτό δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είναι μια συνεργασία του δήμου, με τους τοπικούς φορείς. Μην ξεχνάμε ακόμα τις άλλες δύο εκδηλώσεις το Σάββατο το καρναβάλι του Καλλικώμου και την Κυριακή το καρναβάλι της Καλλιθέας».





















