Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Ελαιοτριβείο Χροναράκη - Τυποποίηση Ελαιολάδου
Επίκαιρα

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο και στην Αμαλιάδα

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο και στην Αμαλιάδα
Γεωργικά Μηχανήματα ΣΚΟΥΤΑΣ - STIHL
Γεωργικά Μηχανήματα ΣΚΟΥΤΑΣ - STIHL
Ελαιοτριβείο Χροναράκη - Τυποποίηση Ελαιολάδου
Με την καθιερωμένη παρέλαση, μαθητών και συλλόγων, ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου στην Αμαλιάδα. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες νωρίς το πρωί στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Μαθητές και μαθήτριες απήγγειλαν ποιήματα, παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, ενώ ερμήνευσαν και τραγούδια που έχουν να κάνουν με την Επανάσταση του ’21, όπως π.χ. στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας.

Εκεί, η διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Μαυροειδάκου, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, δανείστηκε λόγια του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη και συγκεκριμένα από το έργο του: «Αναφορά στο Γκρέκο», που μιλά για το πρότυπο του ανώτατου ανθρώπου.
Παρέθεσε δε, το παρακάτω απόσπασμα, συνδέοντας το με την ταυτότητα του λαού: «Η πρώτη μου λαχτάρα στάθηκε η λευτεριά. Η δεύτερη που κρυφά μέσα αποκρατάει και με βασανίζει, η δίψα της αγιοσύνης. Ήρωας συνάμα και άγιος, να το ανώτατο πρότυπο του ανθρώπου».

Μετά τις εκδηλώσεις στα σχολεία ακολούθησε η απαγγελία ποιημάτων και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Ηρώων. Στεφάνια κατέθεσαν ο Τσιρώνειος Παιδικός Σταθμός, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Αμαλιάδας.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Κωτσάκη Νικολία Παιδίατρος
Κωτσάκη Νικολία Παιδίατρος