Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Μεγάλη και ποδοσφαιρική Τετάρτη για το Χαμόγελο του Παιδιού

Μεγάλη και ποδοσφαιρική Τετάρτη για το Χαμόγελο του Παιδιού
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Φιλανθρωπική αναμέτρηση της ομάδας των δικηγόρων και του Άφοβου, στο γήπεδο Βροχίτσας

Του Γιάννη Σπυρούνη
Είθισται τη Μεγάλη Εβδομάδα να πραγματοποιούνται ποδοσφαιρικοί αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα, για την ενίσχυση κοινωνικών συλλόγων ή φορέων. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ηλείας και Αμαλιάδας και η ποδοσφαιρική ομάδα του Άφοβου Βροχίτσας θα αναμετρηθούν σήμερα στις πέντε το απόγευμα στο γήπεδο της Βροχίτσας για να ενισχύσουν τις δράσεις της δομής Ημερήσιας Φροντίδας του Χαμόγελου του Παιδιού που εδρεύει στο ομώνυμο χωριό. Για το σκοπό αυτό παραχώρησαν χθες κοινή συνέντευξη Τύπου οι εμπλεκόμενοι φορείς, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας στον Πύργο.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, αναφερόμενος στην ποδοσφαιρική αυτή αναμέτρηση τόνισε ότι «πρόκειται για έναν αγώνα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όπου τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της Στέγης Ημερήσιας Φροντίδας που λειτουργεί στη Βροχίτσα. Είναι μια δομή που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες με σκοπό την παροχή ημερήσιας φροντίδας σε παιδιά που δεν μπορούν να λάβουν την φροντίδα αυτή στο σπίτι και τις οικογένειές τους. Παρέχεται μια σειρά από υπηρεσίες και δυνατότητες ώστε να καλυφθούν δυσχέρειες και ελλείψεις που μπορεί να εμφανίζονται στο οικογενειακό περιβάλλον». Ο κ. Δημητρουλόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην επίσκεψη των δικηγόρων στις εγκαταστάσεις της δομής, μετά από πρόσκληση του Χαμόγελου και τόνισε πως διαπίστωσαν την αρτιότητα των εγκαταστάσεων και το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. «Θέλουμε να ενισχύσουμε τη δομή και το έργο του Χαμόγελου με την διοργάνωση του ποδοσφαιρικού αγώνα» είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας που αναφέρθηκε και στο κτίριο που κατασκευάστηκε με χρήματα των απανταχού καταγόμενων από την Βροχίτσα.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Κυπρούλης αναφέρθηκε στην προσφορά της ομάδας των δικηγόρων της Ηλείας σε αυτή τη φιλανθρωπική δράση. «Η κοινή μας ομάδα επαξίως έχει φτάσει μέχρι τους τελικούς των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Είναι μια αξιόλογη ομάδα και με κοινωνική προσφορά. Ενισχύουμε το Χαμόγελο του Παιδιού, σε μια αναμέτρηση με τον Άφοβο Βροχίτσας. Καλούμε τον κόσμο της Ηλείας να ενισχύσει τους παίκτες και κυρίως το Χαμόγελο του Παιδιού, με εισιτήριο ένα ευρώ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το Χαμόγελο του Παιδιού. Οι παίκτες θα προσφέρουν θέαμα στον κόσμο, και καλούμε τους πολίτες να είναι εκεί στις πέντε το απόγευμα στο γήπεδο της Βροχίτσας» είπε.

Ο πρόεδρος του Άφοβου Βροχίτσας, Ανδρέας Γαλάνης, τόνισε πως «το ΔΣ της ομάδας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των δύο δικηγορικών συλλόγων για την τέλεση αυτού του αγώνα με κοινωνικό χαρακτήρα, για να ενισχύσουμε το Χαμόγελο του Παιδιού, που έχει βρει στέγη στο χωριό μας. Μια ομάδα δεν μπορεί να έχει μόνο τον αθλητικό χαρακτήρα, αλλά να επεκτείνεται βαθύτερα στην κοινωνία. Σε περιόδους κρίσεις όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς θα πρέπει να συνεργάζονται για το καλό της κοινωνίας. Καλούμε λοιπόν το κοινό να δώσει το «παρών» και να στηρίξει την πρωτοβουλία αυτή».

Τέλος ο ταμίας του Χαμόγελου του Παιδιού Γιάννης Λαμπρόπουλος, ευχαρίστησε στους δικηγόρους της Ηλείας και τη διοίκηση και τους παίκτες του Άφοβου Βροχίτσας για την πρωτοβουλία τους αυτή. «Θα γίνει ένας αγώνας που θα βοηθήσει τα παιδιά και το κτίριο ημερήσιας φροντίδας, έναν χώρο κοινωνικής παρέμβαση για τα παιδιά της περιοχής, με δημιουργικές διαδικασίες που στο μέλλον θα αναπτύξει και άλλες δράσεις. Το κτίριο αυτό αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αναζητούσαμε έναν τέτοιο χώρο μετά τον ακατάλληλο που στεγαζόμασταν στον Πύργο. Σε ότι αφορά τον αγώνα, η ομάδα των δικηγόρων της Ηλείας είναι πολύ ισχυρή αφού έχει φτάσει έως τους τελικούς του πρωταθλήματος, ενώ ο Άφοβος είναι μια ιστορική ομάδα που περιμένουμε ότι θα ανέβει σύντομα κατηγορία.
Περιμένουμε όσους μπορούν να έλθουν στο γήπεδο ή να αγοράσουν έστω ένα εισιτήριο συμβολικά στην τιμή του ενός ευρώ και θα ξεναγήσουμε το κοινό στο χώρο μας» είπε χαρακτηριστικά ενώ επισήμανε πως οι δύο δικηγορικοί σύλλογοι βρίσκονται χρόνια δίπλα στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24