Με αργό ρυθμό υποχωρεί το επιδημικό κύμα του κορωνοϊού
Ο «σκληρός δείκτης» που δείχνει πόσο δραματική και επώδυνη μπορεί να είναι η υποχώρηση της επιδημίας είναι οι διασωληνωμένοι, και ο συγκεκριμένος δείκτης μοιάζει άκαμπτος. Είναι ενδεικτικό ότι χθες, Μεγάλη Πέμπτη οι διασωληνωμένοι ήταν 817 και πριν από μία εβδομάδα ήταν 822 - μειώθηκαν μόλις κατά 5 στη διάρκεια αυτών των ημερών.
Χθες το βράδυ οι νοσηλευόμενοι ανέρχονταν στους 5.080, με τουλάχιστον 1.257 να βρίσκονται στις Μονάδες.
Συγκεκριμένα σε απλές κλίνες βρίσκονται 1.889 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 και σε Μονάδες με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής άλλοι 439 ασθενείς. Όπως αναφέρει μάλιστα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), τουλάχιστον 32 διασωληνωμενοι βρίσκονταν χθες το βράδυ για περισσότερα από ένα 24ωρα εκτός ΜΕΘ.
Σημαντική υποχώρηση των νοσηλευόμενων καταγράφεται στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Είναι ενδεικτικό ότι χθες νοσηλεύονταν 1.369 έναντι 1.516 ασθενών που καταγράφονταν την Πέμπτη 22 Απριλίου. Ωστόσο, στη βόρειο Ελλάδα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πιέζονται τα νοσοκομεία των μικρών πόλεων που δεν διαθέτουν Μονάδες.
Μικρή μείωση νοσηλευόμενων καταγράφεται και στα νοσοκομεία της Κρήτης, όπου χθες νοσηλεύονταν 128 ασθενείς.




























