Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Εργατικό Κέντρο Πύργου: Άγρυπνο μάτι στο λιμάνι Κατακόλου

Εργατικό Κέντρο Πύργου: Άγρυπνο μάτι στο λιμάνι Κατακόλου
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Συνάντηση του προεδρείου με το Λιμενάρχη, για τα έργα

Του Γιάννη Σπυρούνη
Συνάντηση με τον Λιμενάρχη Κατακόλου είχαν οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πύργου, με αφορμή την έναρξη των εργασιών στο λιμάνι. Μαζί του συζήτησαν θέματα που άπτονται της προστασίας του εργατικού προσωπικού, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ή να αποφευχθούν τα ατυχήματα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου, Νίκος Ορφανός, ζήτησαν από τον Λιμενάρχη Κατακόλου, ενημέρωση, όμως εξέφρασε η αντιπροσωπία τις επιφυλάξεις τους με αφορμή παλιότερα έργα που είχαν υλοποιηθεί και τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί τότε. Η αντιπροσωπία του ΕΚ Πύργου, ζήτησε να εξετάσουν ποια θα ελέγχουν το εργατικό προσωπικό που θα βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο, τους χειριστές και ότι έχει σχέση με τα πλωτά μηχανήματα, για την αποφυγή ατυχημάτων. «Ο κ. Λιμενάρχης μας εξήγησε πως για τα εργασιακά θέματα υπεύθυνη είναι η Επιθεώρηση Εργασίας, την οποία επισκεφθήκαμε το πρωί και θα έχουμε συχνές επαφές και για τη μισθοδοσία και για την εφαρμογή των ωραρίων. Δεν έχουμε εικόνα για τον αριθμό των εργαζομένων που θα απασχοληθούν στα έργα, αλλά θα προσπαθήσουμε οι προσλήψεις του εργατικού προσωπικού να είναι από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Θα κάνουμε επισκέψεις για να διασφαλιστεί η πληρωμή των εργατών κάθε τέλος του μήνα. Δεν είναι στο χέρι μας να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι θα είναι από τη περιοχή. Αλλά συμφέρει και την εταιρία να είναι από την περιοχή οι εργαζόμενοι, για να μην επιβαρύνεται με έξοδα διαμονής και διατροφής. Γι’ αυτό κι εμείς θα έχουμε συνεργασία με την εταιρία, σε αυτά τα θέματα.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚ Πύργου, Παναγιώτης Σταθάς, τόνισε πως «επειδή υπάρχει «μαύρο» παρελθόν με τα έργα στο Κατάκολο, ζητήσαμε από τον κ. Λιμενάρχη να εφαρμοστεί η νομιμότητα και θα είμαστε εδώ καθημερινά, δίπλα στους εργαζόμενους. Ακόμα τονίσαμε πως θα πρέπει να πάρουν εργάτες από την περιοχή».
Τέλος ο αναπληρωτής προέδρου Παναγιώτης Λαϊνάς, δήλωσε ότι «έτσι όπως είναι διαμορφωμένη κατάσταση, πάντα υπάρχουν περιθώρια να μην γίνονται όλα νομότυπα. Γιατί η κείμενη νομοθεσία επιτρέπει σε πολλούς εργοδότες να παίζουν στο δικό τους «γήπεδο», με τους δικούς τους θεατές. Αυτό τα λέει όλα. Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με το Λιμενάρχη Κατακόλου και τους συνεργάτες του. Μας διαβεβαίωσε ότι όλα θα γίνουν νομότυπα και θα είναι δίπλα μας γιατί προέρχεται από μια εργατική οικογένεια και θα σταθεί βοηθός σε όποια συνεργασία ζητήσουμε για τους ελέγχους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λαϊνάς.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας