Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου - Μέχρι τη Δευτέρα η κατάθεση των υποψηφιοτήτων
Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Πειθαρχικού συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Εκπροσώπων του Συλλόγου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, πραγματοποιούνται στον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου Ολυμπίας.
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέων αιρετών οργάνων θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 στα γραφεία του Συλλόγου επι της οδού Γρηγορίου Ε’ 1 (έναντι Δικαστη΄ριων) από τις 10 το πρωί έως τη δύση του ηλίου.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στα όργανα του Συλλόγου έχουν όλα τα μέλη που έχουν ανανεώσει την εγγραφή τους για το έτος 2014 και δεν τιμωρήθηκαν τελεσίδικα με την ποινή της προσωρινής παύσης άσκησης του επαγγέλματος.
Για το Δ.Σ. θα εκλεγούν 11 μέλη εκλεγόμενα με το σύστημα της απλής αναλογικής, με ψηφοδέλτια συνδυασμών ή μεμονωμένων υποψηφίων.
Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα εκλεγούν, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και πέντε μέλη. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος πρέπει να ασκούν το επάγγελμα 15 έτη και για την εκλογή τους δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης. Τα μέλη πρέπει να ασκούν το επάγγελμα 10 έτη και για την εκλογή τους απαιτείται σταυρός προτίμησης.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή θα εκλεγούν τρία(3) τακτικά και τρία (3) αναπληρωματικά μέλη.
Για εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο θα εκλεγούν τέσσερα (4) μέλη - με τους αναπληρωματικούς τους - που πρέπει να έχουν συμπληρώσει ένα έτος εγγραφής στον Ιατρικό Σύλλογο.
Υποβολή υποψηφιοτήτων (κατά συνδυασμούς ή σαν μεμονωμένοι υποψήφιοι) κατατίθενται μέχρι και την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι εγγραφέντες στο Σύλλογο 15 ημέρες πριν τις εκλογές δηλαδή μέχρι και την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 και τα μέλη που έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους για το έτος 2014.





















