Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Σάρωσε και πάλι η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ηλείας!

Σάρωσε και πάλι η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ηλείας!
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis


Μεγάλη κερδισμένη και η Αγωνιστική Συσπείρωση καθηγητών (ΠΑΜΕ) που πήρε μια επί πλέον έδρα από την ΔΑΚΕ - Καταβαραθρώθηκαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ - Αρκετά μικρότερη ωστόσο σε σχέση με πέρυσι η συμμετοχή των καθηγητών που προσήλθαν να ψηφίσουν

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Η παράταξη της «Ενιαίας Αγωνιστικής Κίνησης», αναδείχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία για μια ακόμα φορά, νικήτρια των εκλογών των καθηγητών της ΕΛΜΕ Ηλείας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ, στις χθεσινές αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο 4ο Λύκειο Πύργου. Η ΕΑΚ κέρδισε 5 έδρες, λαμβάνοντας 284 ψήφους, με δεύτερη δύναμη την Αγωνιστική Συσπείρωση Καθηγητών (ΠΑΜΕ) που έλαβε 101 ψήφους και 2 έδρες, κερδίζοντας σε σχέση με πέρυσι μια ακόμα έδρα από την ΔΑΚΕ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΑΚΕ) έλαβε 25 ψήφους και καμία έδρα και η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε( πρώην ΠΑΣΚ) έλαβε 7 ψήφους και καμία έδρα. Στις χθεσινές εκλογές της ΕΛΜΕ Ηλείας ψήφισαν συνολικά 433 εκπαιδευτικοί, έγκυρα βρέθηκαν 417 ψηφοδέλτια, 15 λευκά και 1 άκυρο. Οι κάλπες άνοιξαν στις 12.30 το μεσημέρι όταν έφτασε η δικαστική αντιπρόσωπος και έκλεισαν στις 7.30 το απόγευμα. Θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε, ότι πέρα από τους χαμένους και τους κερδισμένους των εκλογών ανά παράταξη, στην φετινή διαδικασία ψηφοφορίας, σημειώθηκαν πολύ μικρότερα ποσοστά συμμετοχής σε σχέση με πέρυσι και προ περσι ( συγκριτικά στοιχεία στον πίνακα 1), αφού το 2013 ψήφισαν 540 καθηγητές και το 2012 ήταν 466, περίπου ίδια συμμετοχής με φέτος.

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηλείας, ξεκίνησε γύρω στις 10 το πρωί, με μικρή καθυστέρηση, όπου ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Γιάννης Γιαννόπουλος προχώρησε στον απολογισμό των δράσεων του απερχόμενου Δ.Σ, τοποθετήθηκαν στην συνέχεια και εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ καθώς και άλλοι εκπαιδευτικοί και τέλος με ανάταση της χειρός οι καθηγητές ψήφισαν την εισήγηση του απερχόμενου προέδρου του Δ.Σ. Να σημειώσουμε ότι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση δεν παρέστησαν και άρα δεν τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των άλλων δύο παρατάξεων που στηρίζονται από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ψήφισε μέχρι τις 3 το μεσημέρι, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που ήταν παρόντες και στην συνέλευση, ενώ οι εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους, συνεχίστηκαν έως και την τελευταία στιγμή από εκείνους που καθυστέρησαν να έρθουν. Πάντως η συμμετοχή – κυρίως στην εκλογική διαδικασία- κρίθηκε ικανοποιητική και η διαδικασία της ψηφοφορίας διεξήχθη ομαλά, καθώς υπήρχε καλή οργάνωση, γραμματεία για τις εγγραφές, αρκετά μέλη στην εφορευτική επιτροπή μαζί με την δικαστική αντιπρόσωπο και τρεις κάλπες στην διάθεση των εκπαιδευτικών ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος αναφέρθηκε λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας στον κεντρικό πυρήνα της εισήγησής τους και της εκλογοαπαλογιστικής συνέλευσης της συνδικαλιστικής χρονιάς 2013-2014, τονίζοντας ότι οι μάχες που έδωσαν και δίνουν οι εκπαιδευτικοί είναι μεγάλοι και σε πολλά επίπεδα.

«Να αντιστραφούν οι πολιτικές υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου»
« Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ και ο ρόλος μας είναι να μεταφέρουμε στο σώμα των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας, την αναγκαιότητα να αντιστραφούν αυτές οι πολιτικές υποβάθμισης και συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου που λειτουργούν σε κοινή βάση με όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σε όλη την ελληνική κοινωνία. Άρα ο στόχος ενός σωματείου όπως η ΕΛΜΕ Ηλείας που πρέπει να συνεχίσει να είναι μαχητικό διεκδικητικό, είναι ουσιαστικά να κοινωνήσει στην τοπική κοινωνία και τα σωματεία της υπόλοιπης Ελλάδος την αναγκαιότητα ύπαρξης δράσεων και αγώνων για την διεκδίκηση του αυτονόητου. Και όσον αφορά εμάς τους εκπαιδευτικούς, το αυτονόητο είναι το δωρεάν δημόσιο σχολείο που χωράει όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους μαθητές και έχει θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία. Επειδή αυτό όμως δεν συμβαίνει τούτη τη στιγμή, εμείς οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για την κατάκτηση αυτού του στόχου.» Αναφερόμενος στον πυρήνα του απολογισμού του απερχόμενου Δ.Σ, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ επεσήμανε ότι ήταν η περιγραφή των αντιλαϊκών πολιτικών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και που συνδυάζονται άμεσα με την πολιτική για την υπόλοιπη κοινωνία. « Δεν το περιγράφουμε ίσως με ένα στενό εργασιακό ζήτημα, αλλά το περιγράφουμε στην αναγκαιότητα του δημόσιου σχολείου. Γι αυτό και οι αγώνες που βγήκαν προς τα έξω τον τελευταίο καιρό, είναι αγώνες που έχουν να κάνουν με το νέο Λύκειο, με τον τρόπο προαγωγής των μαθητών, πώς λειτούργησε την περσινή χρονιά, για την σχέση της αξιολόγησης με το δημόσιο σχολείο και όχι μόνο του εκπαιδευτικού, αλλά το αποτέλεσμα πως περνάει σε ένα νέο μοντέλο σχολείου, όπου η γνώση θα περνάει μέσα από διύλιση για να είναι κομμένη και ραμμένη στα πλαίσια της υπεράσπισης οικονομικών συμφερόντων, αυτών που λέμε σχολείο της αγοράς, συνέχιση και έλεγχος της ταξικότητας δια μέσου του δημόσιου σχολείου.»

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24