Μονόδρομος η συνδρομή της πολιτείας - Τι επικαλείται ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αναστάσιος Αλτάνης
Αδυναμία να ανταπεξέλθει στις ανάγκες καθαρισμού και συντήρησης τόσο των αποστραγγιστικών τάφρων όσων και των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων, παραδέχεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού- Πηνειού Αναστάσιος Αλτάνης, με αφορμή και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή του κάμπου της Ηλείας.
Ο κ. Αλτάνης σημειώνει ότι ο Οργανισμός έχει μείνει με ένα μηχάνημα ! Στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και ιεραρχώντας τις ανάγκες, καθαρίζει αποστραγγιστικούς τάφρους σε όλο το εγγειοβελτιωτικό έργο του Πηνειού και Αλφειού με ιδιαίτερη βαρύτητα στις κατοικημένες περιοχές. «Οι συνεχείς και ισχυρές βροχοπτώσεις έδειξαν αυτό το ενιαίο σύστημα ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ-ΔΗΜΟΙ) να μην λειτουργεί συνολικά» σημειώνει και συνεχίζει : .
«Από τον Μάρτιο του 2014 με έγγραφα μας είχαμε ζητήσει από όλους τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων να προβούν άμεσα στην τακτοποίηση – ρύθμιση των παλαιών οφειλών τους .Το ίδιο χρονικό διάστημα είχαμε ζητήσει και από τους Δήμους να συμβάλουν τα μέγιστα προκειμένου να καθαρίσουμε τους μεγάλους αποστραγγιστικούς τάφρους δεδομένου ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προβλέπει την επιβολή τελών σε όλους τους ωφελούμενους από το συλλογικό δίκτυο.
Το ΔΣ του ΓΟΕΒ από την πρώτη στιγμή , υιοθέτησε την συνεργασία σαν εργαλείο επιτυχίας του έργου μας , αν και σήμερα οι τοπικοί οργανισμοί οφείλουν στον ΓΟΕΒ Π/Α. Δυστυχώς δεν έχουμε δικαίωμα να σπάσουμε τον κρίκο συνεργασίας μας και να περιπλέξουμε τους αγρότες μέλη μας σε περιπέτειες…»
Τέλος, ο κ. Αλτάνης θεωρεί υποχρέωσή του να ενημερώσει πολίτες του Νομού για το ύψος των οφειλών οι οποίες ανέρχονται στο ποσό άνω 5.000.000 ευρώ για τους ΤΟΕΒ ενώ αντίστοιχα οι Δήμοι οφείλουν ποσό της τάξεως των 350.000,00 ευρώ. Η αδιαφορία αυτή ως προς τις υποχρεώσεις των ΤΟΕΒ και των δήμων προς τον Οργανισμό, δημιουργεί εμπόδια στο έργο του ΓΟΕΒ.
«Είναι μονόδρομος πλέον να ζητήσουμε την οικονομική ενίσχυση της πολιτείας για την αποκατάσταση της λειτουργικής ικανότητας των αποστραγγιστικών τάφρων καθώς και την αποκατάσταση της πλήρους λειτουργικής ικανότητας των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων» καταλήγει. Για άλλη μια φορά δε, επικαλείται την αναγκαιότητα της συνεργασία και του αλληλοσεβασμού που αποτελεί πάγια θέση του Δ.Σ του ΓΟΕΒ και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως «αδιαφορία και πολύ περισσότερο σαν αδυναμία».




















