Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Ουρές στη ΔΟΥ Πύργου για την κατάθεση πινακίδων

Ουρές στη ΔΟΥ Πύργου για την κατάθεση πινακίδων
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Άγγιξαν τις 1.200 και στην εκπνοή της προθεσμίας προβλέπεται να γίνει ο χαμός!

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Το συνηθισμένο φαινόμενο με τις ατέλειωτες ουρές ιδιοκτητών Ι.Χ αυτοκινήτων έξω από τις εφορίες για την κατάθεση πινακίδων των οχημάτων τους γιατί δεν αντέχουν να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα τέλη κυκλοφορίας, έκανε την εμφάνιση του στην Δ.Ο.Υ Πύργου, χθες και προχθές, αφού η προθεσμία εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Έτσι, στην ουρά για μια ακόμα φορά στήθηκαν δεκάδες άνθρωποι με τις πινακίδες ανά χείρας, από τις 8 το πρωί που άνοιξε η εφορία μέχρι και μετά την λήξη του ωραρίου. Στις 2.30 το μεσημέρι, συνολικά είχαν καταμετρηθεί στην Δ.Ο.Υ Πύργου πάνω από 1.200 πινακίδες και φυσικά μέχρι και την Τετάρτη αναμένεται ακόμα και να… διπλασιαστεί ο αριθμός τους! Μπορεί τα πολλά σαράβαλα να έχουν οδηγηθεί στην ανακύκλωση, ωστόσο εκείνοι που είχαν δύο και τρία αυτοκίνητα σε μια οικογένεια, περιορίζονται πλέον στο ένα και κάποιοι που έχουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες σε… κανένα!

Στόχος τους βεβαίως είναι η απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης και τον φόρο πολυτελείας για το έτος 2015,  γι αυτό και οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις εφορίες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014, δηλώνοντας προσωρινή «ακινησία».
 Οι ρυθμοί κατάθεσης πινακίδων ΙΧ αυτοκινήτων στην Εφορία του Πύργου, μέχρι πριν από 20 μέρες, κινούνταν σε χαλαρούς ρυθμούς, μέχρι τα τέλη Νοέμβρη είχαν κατατεθεί 550 πινακίδες, προχθές διπλασιάστηκαν αλλά όπως προβλέπει ο προίστάμενος της Δ.Ο.Υ Πύργου κ. Παναγιώτης Γκιουμές, μάλλον θα φτάσουμε το περσινό ρεκόρ των 2.200 πινακίδων εφόσον φυσικά δοθεί παράταση όπως και πέρυσι, γιατί διαφορετικά και να θέλουν, πόσο κόσμο πλέον να εξυπηρετήσουν τελευταία στιγμή; Πάντως χθες και προχθές παρά την ταλαιπωρία της αναμονής, οι κάτοχοι των Ι.Χ ήταν υπομονετικοί, δεν μπορούσαν να κάνουν δηλαδή κι αλλιώς, οι διαμαρτυρίες ήταν μικρές και οι δύο υπάλληλοι που είχε το αρμόδιο γραφείο στην διάθεσή του για να εξυπηρετήσει όλον αυτόν τον κόσμο έτρεχαν και δεν έφταναν!

Να θυμίσουμε ότι η Δ.Ο.Υ Πύργου έκλεισε για το 2013 όπως προαναφέραμε με σύνολο 2.200 πινακίδων, ενώ αντιστοίχως το 2012 αλλά και το 2011 είχαμε 1.600 πινακίδες ΙΧ αντίστοιχα για προσωρινή ακινησία. Στην εφορία Πύργου απευθύνονται πλέον και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από Κρέστενα, Ανδρίτσαινα και Ζαχάρω μετά την ενοποίηση των Δ.Ο.Υ και άρα ο κόσμος είναι ακόμα περισσότερος. Σήμερα πάντως, αναμένεται να πιάσουν… στασίδι οι κάτοχοι αυτοκινήτων από το… χάραμα, γιατί η προθεσμία τελειώνει και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί παράταση, οπότε όποιος πρόλαβε, τον Κύριο είδε! Να σημειώσουμε ακόμα ότι για  τα επαγγελματικά αυτοκίνητα Ι.Χ. (ΦΙΧ) οι ακινησίες αυτών γίνονται στην Δ/νση Συγκοινωνιών της ΠΕ Ηλείας και όχι στην Δ.Ο.Υ Πύργου.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24