Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

ΕΛΜΕ Ηλείας: Σχολεία με καθηγητές τώρα!

ΕΛΜΕ Ηλείας: Σχολεία με καθηγητές τώρα!
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Σταθερή θέση υπέρ του δημόσιου δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά

Την πάγια θέση των εκπαιδευτικών ότι αγωνίζονται όπως πάντα και θα συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι τέλους για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά, εκφράζει για μια ακόμα φορά με χθεσινή της ανακοίνωση, η ΕΛΜΕ Ηλείας, καθώς τρεις μήνες πριν το τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο νομό μας υπάρχουν ακόμα ελλείψεις καθηγητών (18 συνολικά) στα σχολεία του νομού !
Ταυτόχρονα, επαναφέρουν στο προσκήνιο τα πάγια αιτήματα του κλάδου που συνδέονται αναπόφευκτα με την ασκούμενη πολιτική στην εκπαίδευση, επ΄ αφορμή της κυβερνητικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα η ΕΛΜΕ Ηλείας τονίζει τα εξής :

«Βιώνουμε ακόμα τις συνέπειες της βάρβαρης λογικής της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία στην ανάγκη να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του ληστρικού χρέους, άφησε τα σχολεία χωρίς καθηγητές. Είναι αυτή η κυβέρνηση που πέρυσι τιμωρούσε τους μαθητές στις διακοπές του Πάσχα για μερικές χαμένες ώρες κατάληψης, ενώ σκόπευε τον Ιούνιο να τους εξετάσει μέσα από την «αμείλικτη» Τράπεζα Θεμάτων.
Σε μια τέτοια κατάσταση παρατηρήθηκε και το φαινόμενο κάποιοι συνάδελφοι να πιέζονται να συμπληρώνουν για λίγες ώρες (2-3) σε άλλα σχολεία, χιλιόμετρα μακριά από το δικό τους.
Και ενώ το πρόσχημα είναι ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», ο απερχόμενος υπουργός Α. Λοβέρδος, λίγα λεπτά πριν παραδώσει του υπουργείο, φρόντισε να μοιράσει ζεστό χρήμα σε εκατοντάδες στελέχη, περιφερειάρχες, διευθυντές Εκπαίδευσης και σχολικούς συμβούλους για τις διαδικασίες της αξιολόγησης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ για την ΑΕΕ και την Προκαταρκτικές Ενέργειες για την Εφαρμογή Συστήματος Αξιολόγησης συνολικά έχουν προβλεφθεί πάνω από 8,5 εκατομμύρια Ευρώ. Που να βρεθούν λεφτά για καθηγητές;
Εν όψει και της κυβερνητικής αλλαγής θα θέλαμε να τονίσουμε τα πάγια αιτήματα του κλάδου, που αφορούν το ζήτημα αυτό και αποτελούν και αναπόφευκτη αναγκαιότητα.
Απαιτούμε:
• Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών.
• Μαζικούς διορισμούς από το νέο σχολικό έτος, αφού εξασφαλιστεί η αποσυμφόρηση των τάξεων (20 μαθητές στο τμήμα) και επανέλθει το ωράριο στα επίπεδα προ της αύξησης των 2 ωρών.
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και κατάργηση της ελαστικής εργασίας.
• Να καταργηθεί άμεσα η Τράπεζα Θεμάτων. Πρέπει σήμερα κιόλας να αρθεί η σύγχυση εάν καταργείται φέτος ή όχι.
• Να μη γίνονται λάστιχο οι συνάδελφοι για να καλύπτονται οι συνέπειες της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής.».


Να ανακληθεί η «αυτοδίκαιη αργία»

Εξάλλου η ΕΛΜΕ Ηλείας με αφορμή την αυτοδίκαιη αργία στην οποία ετέθη γιατρός του νοσοκομείου Αμαλιάδας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :

Στις 22 Ιανουαρίου τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία ο γιατρός του νοσοκομείου Αμαλιάδας Σταύρος Νοταράς μετά από απόφαση της απερχόμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και μάλιστα παραμονές εκλογών. Δεν τηρήθηκε ούτε η νόμιμη προθεσμία που είχε ο γιατρός για να καταθέσει ένσταση.
Ως σωματείο έχουμε βιώσει καλά αυτή την κατάσταση με τον νέο πειθαρχικό νόμο του 2012 και έχουμε δει συναδέλφους να κατηγορούνται άδικα για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας» και να τίθενται σε αργία. Από την πρώτη στιγμή είχαμε ζητήσει την κατάργηση του νέου πειθαρχικού κώδικα. Αυτό ζητάμε και τώρα:
Να ανακληθεί άμεσα η αργία του Σ.Νοταρά καθώς και οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αυτοδίκαιης αργίας.
Να καταργηθεί άμεσα ο νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας Ν. 4057/2012 και ο Ν. 4093/2012 που θεσμοθετεί προληπτικά την αργία.
Να καταργηθούν τα νέα πειθαρχικά συμβούλια και να γυρίσουν οι υποθέσεις στα υπηρεσιακά συμβούλια με τη συμμετοχή των αιρετών.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24