Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι το επόμενο διάστημα οι οδηγοί που διέρχονται την Ε.Ο. Πατρών-Πύργου λόγω νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που τίθενται σε ισχύ για δύο εβδομάδες περίπου. Συγκεκριμένα, στο ύψος της Μαραθιάς από την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου μέχρι την Πέμπτη 6 Μαρτίου προγραμματίζονται εργασίες τοποθέτησης πρότυπης διάβασης, στο πλαίσιο του έργου που εκτελεί σε δεκάδες σημεία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και όπως είχε τονίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Βασίλης Γιαννόπουλος, στόχος του έργου είναι αφενός η αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας συγκεκριμένων σημείων-κόμβων του οδικού δικτύου μέσω της καλύτερης επισήμανσης των διαβάσεων πεζών στους εποχούμενους οδηγούς και πεζούς και αφετέρου η βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας μέσω της ρύθμισης των σηματοδοτών με βάσει τα πραγματικά κυκλοφοριακά δεδομένα. Τα δε δεδομένα θα συλλέγονται από το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού οδικού δικτύου με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση των κυκλοφοριακών συνθηκών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εκτέλεση των εργασιών, η ανάδοχος εταιρεία, έχει την ευθύνη να τηρήσει όλες τις σχετικές υποχρεώσεις για λήψη μέτρων ασφαλείας και σήμανσης τόσο για τους εργαζόμενους στο έργο όσο και για τους οδηγούς ή πεζούς που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σημείο.




























