Στην αφαίρεση αμιαντούχων υλικών από τα Κέντρα Υγείας Βάρδας και Σιμόπουλου, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την εγκεκριμένη ελληνογερμανική εταιρεία SUK .
Στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου τα προς αποξήλωση αμιαντούχα στοιχεία περιλαμβάνουν αμιαντούχα πλακίδια και αμιαντούχες φλάντζες από πλακίδια δαπέδου, λεβητοστάσιο (λέβητας).
Η συνολική εκτιμώμενη επιφάνεια αποξήλωσης για τα φύλλα αμιαντοτσιμέντου είναι 357 τ.μ. περίπου, ενώ το βάρος τους εκτιμάται στα 2.385 κιλά. Στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, θα αφαιρεθούν τα ίδια στοιχεία συνολικής επιφάνειας 319 τ.μ. και βάρους 1.576 κιλών.
Τα υλικά που θα αφαιρεθούν θα συσκευαστούν καταλλήλως και θα απομακρυνθούν από το χώρο εργασίας, προκειμένου να μεταφερθούν προς διαχείριση σε αδειοδοτημένη περιοχή στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μετρήσεις της συγκέντρωσης των ινών αμιάντου στον αέρα από πιστοποιημένο εργαστήριο, για την πιστοποίηση της καθαρότητας του χώρου.

























