Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Σχολική Ημερίδα το Σάββατο στον Πύργο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Σχολική Ημερίδα το Σάββατο στον Πύργο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

"Εγκέφαλος . . . ο γνωστός άγνωστος" - Συμμετέχουν και Σχολεία της Ηλείας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιου Πατρών

Σχολική ημερίδα με τη συμμετοχή Επιστημονικών φορέων και Σχολείων της Ηλείας με θέμα «Εγκέφαλος… ο Γνωστός Άγνωστος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 10 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας (Διοικητήριο) στον Πύργο.
Η εκδήλωση οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ενδοπανεπιστημιακό Δίκτυο Νευροεπιστημών Πανεπιστημίου Πατρών, τον ΕΛΚΕ/Βραδιά του Ερευνητή σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας. Στο πλαίσιο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας συμμετέχουν τα Σχολεία της Ηλείας : 4ο Γυμνάσιο Πύργου με θέμα «Στη Χώρα των αισθήσεων», το Γυμνάσιο Καράτουλα με θέμα « Sweet Dreams», το Γυμνάσιο Γουμέρου με θέμα «Εγκέφαλος και χημικές ουσίες » και το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας με θέμα «"Μνημ...ειώδες στρες" . Τα Σχολεία αυτά μέσω των Διευθυντών και των Υπευθύνων Καθηγητών θα παρουσιάσουν σχετικές εργασίες, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων, που επεξεργάστηκαν σχετικά θέματα, με το συντονισμό των Καθηγητών που συμμετέχουν στην Ημερίδα.

Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών
Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της Ημερίδας έχει το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και οι συνεργαζόμενοι με αυτό Επιστημονικοί φορείς, όπως είναι Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και το Ενδοπανεπιστημιακό Δίκτυο Νευροεπιστημών. Ήδη τους προηγούμενους μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ηλεία επισκέφθηκαν Εργαστήρια στο Τμήμα Βιολογίας στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, όπου παρακολούθησαν σχετικές παρουσιάσεις και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες πειραματικές και ερευνητικές προσεγγίσεις στη μελέτη του Ανθρωπίνου εγκεφάλου.
Σύντομες εισηγήσεις θα γίνουν κατά την ημερίδα από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Παν. Πατρών Μαριγούλα Μαργαρίτη με θέμα « Εγκέφαλος … ο σκηνοθέτης της Ζωής μας», τον π. Γεώργιο Σταθόπουλο με θέμα «Η προβληματική της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις της βιοηθικής επί του εγκεφαλικού θανάτου» και το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας Βασίλειο Δημητρέλλο. Μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα την Ημερίδα οι πολίτες της Ηλείας, ενώ θα διανεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

«Εβδομάδα ενημέρωσης για τον εγκέφαλο»
Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας ενημέρωσης για τον εγκέφαλο». Η «εβδομάδα ενημέρωσης για τον εγκέφαλο» είναι μια Διεθνής εκστρατεία πληροφόρησης για την έρευνα του Νευρικού Συστήματος που συντονίζεται από την Internαtional Brain Research Organization, τηνEuropean Dana Alliance for the Brain και την Federation of European Neuroscience Societies από Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών και για την Πάτρα από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το συντονισμό της ανωτέρω εκδήλωσης έχει αναλάβει η κ. Μ. Μαργαρίτη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών τακτικό και μέλος της European Dana Alliance for the Brain.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24
Τρέχω και δεν φτάνω
Τρέχω και δεν φτάνω