Μια απρόσμενη έκπληξη επεφύλασσε η αγαπημένη του συνήθεια σε χειμερινό κολυμβητή, στην Πάτρα, οποίος ανακάλυψε στον βυθό του Πατραϊκού Κόλπου «σπάνια» ευρήματα. Ο άνδρας, καθημερινά, απολαμβάνει το κολύμπι και τις ευεργετικές του ιδιότητες και έτσι το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε στην περιοχή του Κάστρου στο Ρίο.
Οπως πληροφορήθηκε η «Πελοπόννησος», έκανε την καθιερωμένη βουτιά του, ωστόσο οι «απλωτές» τον οδήγησαν στο να «ψαρέψει» δύο όπλα από τον πυθμένα της θάλασσας.
Ηταν λίγο πριν τις 8π.μ. όταν ο άνδρας ήρθε αντιμέτωπος με την ύπαρξη των όπλων στον βυθό. Δεν πίστευε στα μάτια του, όμως, χωρίς να χάσει χρόνο ενημέρωσε τα στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και τους τα παρέδωσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», πρόκειται για δύο περίστροφα με μύλο. Από το Λιμενικό έγινε γνωστό πως τα δύο μεταλλικά πιστόλια που κατασχέθηκαν είναι «απροσδιορίστου διαμετρήματος, μάρκας και σειριακού αριθμού, λόγω εκτεταμένης φθοράς τους». Από τη γενική εικόνα της κατάστασής τους γίνεται άμεσα αντιληπτό πως βρίσκονταν στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το πότε, αλλά και το ποιος ή ποιοι τα πέταξαν στη θάλασσα και κυρίως το γιατί, είναι τα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται και τα οποία καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιες Αρχές. Το βέβαιο είναι ότι για τον πατρινό κολυμβητή, τα «μακροβούτια» της Παρασκευής θα μείνουν αξέχαστα.
Τα όπλα πρόκειται να αποσταλούν από το Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση της περίεργης αυτής υπόθεσης, στο τμήμα εργαστηρίων πυροβόλων όπλων της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

























