Επίκαιρα

Κεφαλονιά: Προσπάθεια να αποσωληνωθεί το 3χρονο αγοράκι που νοσηλεύεται μετά τη φωτιά

Κεφαλονιά: Προσπάθεια να αποσωληνωθεί το 3χρονο αγοράκι που νοσηλεύεται μετά τη φωτιά Φωτογραφία: EUROKINISSI
«Μάχη» δίνουν οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίο για να βγει από τη ΜΕΘ και να αναπνεύσει χωρίς υποστήριξη

«Μάχη» δίνουν οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίο για να βγει από τη ΜΕΘ και να αναπνεύσει χωρίς υποστήριξη, το τρίχρονο μικρό αγοράκι που διασωληνώθηκε έπειτα από εισπνοή καπνού σε φωτιά στο σπίτι του στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η βρογχοσκόπηση ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής και τα αποτελέσματα έφεραν ανακούφιση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι γιατροί είχαν να αντιμετωπίσουν τρία προβλήματα στην περίπτωση του μικρού. Χημική δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσε ο μικρός, θερμικό έγκαυμα στους πνεύμονες και τη στάχτη που είχε “καθίσει” στους πνεύμονες του παιδιού. Όλα αντιμετωπίστηκαν από την ειδική θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε το παιδί.

«Υπέστη τοξική δηλητηρίαση»

Ο Ανδρέα Ηλιάδης, διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Πάτρας, δήλωσε στο ertnews: “Η βρογχοσκόπηση του ασθενούς έγινε πριν από λίγο. Έγινε επιμελής έλεγχος όλου του τραχειοβρογχικού δένδρου. Διαπιστώθηκε ήπιο οίδημα των αεραγωγών, ερυθρότητα – ειδικά στους μεγάλους βρόγχους- λόγω του θερμικού φορτίου, ενώ δεν διαπιστωθήκαν ίχνη στάχτης και οι αεραγωγοί είναι βατοί. Συμπέρασμα: Το παιδάκι, υπέστη σοβαρή τοξική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και ταυτόχρονα ήπιο θερμικό έγκαυμα”.

Πηγή: Ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup