Στις 2 & 3 Απριλίου στον Πύργο και ταυτόχρονα σε άλλες 13 πόλεις - Συμμετέχουν 19 Σχολεία από την Ηλεία
Το διήμερο, 2 και 3 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί φέτος, με τη συμμετοχή και της Ηλείας, το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Μια σημαντική διοργάνωση που ξεκίνησε το 2011 από το Ηράκλειο της Κρήτης και σιγά- σιγά επεκτείνεται στις Περιφερειακές Ενότητες τη χώρας με στόχο την ταυτόχρονη παρουσίαση ψηφιακών έργων που οι ίδιοι οι μαθητές έχουν προετοιμάσει στα σχολεία τους.
Στο Μαθητικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του 4ου Γενικού Λυκείου Πύργου και διοργανώνεται από το Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Π.Ε. Ηλείας- Αχαΐας Θεόδωρο Μπίρμπα και το Κέντρο Πληροφορικής Νέων Τεχνολογιών Ηλείας (ΚΕΠΛΗΝΕΤ) με την υποστήριξη της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, συμμετέχουν από την Ηλεία 19 σχολεία (12 Δημοτικά, 12 Γυμνάσια, 2 Γενικά Λύκεια και 1 ΕΠΑΛ) με 27 ψηφιακές παρουσιάσεις έργων.
«Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους» επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλος, τονίζοντας ότι το φεστιβάλ που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την πληροφορική και την ψηφιακή τεχνολογία.
Ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Μπίρμπας, μίλησε για την ιδέα του φεστιβάλ που πρωτοεμφανίστηκε στην Κρήτη και την οποία υιοθέτησαν τα επόμενα χρόνια και άλλες περιφερειακές ενότητες αλλά και στην ιδιαιτερότητας της δεύτερης ημέρας της διοργάνωσης, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί μια τηλεδιάσκεψη μέσω ιντερνέτ στην οποία θα γίνει παρουσίαση και των 14 Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε ισάριθμες Περιφερειακές ενότητες ταυτόχρονα. «Κάθε πόλη θα παρουσιάσει όλα όσα προηγήθηκαν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ αλλά και ένα αντιπροσωπευτικό ψηφιακό έργο. Το φεστιβάλ δε θα αναδείξει κάποιο νικητή αλλά όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές θα βραβευτούν καθώς στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε τι γίνεται στα σχολεία και να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές να δουλέψουν πάνω σε ένα θέμα, να δημιουργήσουν και να έχουν την ευχαρίστηση ότι η εργασία τους αυτή δε θα καταχωνιαστεί αλλά θα παρουσιαστεί στο κοινωνικό περιβάλλον που ζουν και θα παραμείνει στη «δημοσιότητα» μέσω του διαδικτύου. Πιστεύω ότι δίνει στα παιδιά μεγάλες δυνατότητες, πρώτα απ’ όλα να αρχίσουν να ερευνούν, να σκέφτονται διάφορα προβλήματα της κοινωνίας και πάνω σε αυτά να στήνουν προτζεκτς και εργασίες βάσει των οποίων θα μπορούν να κάνουν και αργότερα στη μελλοντική τους ζωή κάποιες αντίστοιχες ενέργειες.
Πιστεύω ότι θα είναι μια καινοτομία που εφαρμόζεται και στον Πύργο πλέον, δηλαδή η Ηλεία μπαίνει στο παιχνίδι, και θα είναι ένα μεγάλο κέρδος για την περιοχή μας αλλά και για την εκπαίδευση των παιδιών μας».
Ακολούθως, ο υπεύθυνος του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ηλείας κ. Παναγιώτης Δρούζας, συμπλήρωσε ότι το μαθητική φεστιβάλ θα περιλαμβάνει εκτός από την έκθεση και παρουσίαση έργων ψηφιακής δημιουργίας, Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Εργαστήριο στο περιβάλλον
Scratch.
Κική Κολοβέρου
[email protected]



















