Με 24 υπέροχες γλυκές δημιουργίες, πλήθος κόσμου και πλούσια δώρα ολοκληρώθηκε ο 4ος Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής στο Επιτάλιο που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επί της αλός».
Μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού η Βαγγελιώ Μαχαίρα που κέρδισε το πρώτο βραβείο για την τούρτα καραμέλα . Βέβαια η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη για τους δύο κριτές-σεφ της βραδιάς. Εκτός από την κ. Μαχαίρα, το απόλυτο άριστα (40 βαθμούς) απέσπασαν επίσης η Μαίρη Θεριστοπούλου με το ξεχωριστό σαρίκι και ο Βασίλης Πατσολιάς με τον χαλβά Φαρσάλων.
Οι σεφ ζαχαροπλαστικής, Άκης Σμαρνάκης από το ζαχαροπλαστείο «Patisserie Σμαρνάκης» και η Ειρήνη Μπουρνά από το ζαχαροπλαστείο - αρτοποιείο «Προμύζι και Μέλι» αποδέχθηκαν και φέτος την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου να είναι αυτοί που θα γευθούν τις δημιουργίες των συμμετεχόντων, θα κρίνουν γεύση και εμφάνιση καθώς και πρωτότυπη ιδέα των γλυκών.
Στο άκουσμα της νικήτριας : «Βαγγελιώ Μαχαίρα με την τούρτα καραμέλα» ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ η ίδια περιχαρής και ενθουσιασμένη έτρεξε στην αγκαλιά της κόρης της, φωνάζοντας «κερδίσαμε!».
Οι σεφ την συνεχάρησαν λέγοντας πως η προσθήκη αμύγδαλου στο γλυκό ήταν τελικά αυτό που έκανε την διαφορά και απογείωσε την γεύση.!
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ράνια Τζαβάρα καλωσόρισε το κοινό, και ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους κριτές και όλους όσοι βοήθησαν στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού που πλέον έχει καταστεί θεσμός σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία και συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καυκωνίας.
Πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Μήλιο συμμετείχαν στον διαγωνισμό με γαλακτομπούρεκο σοκολάτα, το οποίο απέσπασε πολύ καλή βαθμολογία από τους σεφ ενώ κέρασαν στον κόσμο τα γλυκά που ετοίμασαν με τα χεράκια τους.
Στην κατηγορία «Πρωτότυπη ιδέα» νικήτρια αναδείχθηκε η Δήμητρα Φράγκου με το Τσιζ Κέικ Κίντερ. Οι σεφ κατενθουσιάστηκαν και δήλωσαν πως θα επιδιώξουν να το φτιάξουν και οι ίδιοι.
Οι νικητές αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν δώρα από τον σύλλογο για την συμμετοχή τους και τιμητικούς επαίνους.
Μετά την απονομή των δώρων, ο κόσμος γεύθηκε περνώντας από τους πάγκους τα γλυκίσματα που διαγωνίστηκαν αλλά και αυτά που ετοίμασαν οι συμμετέχοντες για κέρασμα.




















