Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Πάτρα: Ανάσταση στο Αστυνομικό τμήμα για το δεμένο αρνί στον Ι.Ν Αποστόλου Παύλου

Πάτρα: Ανάσταση στο Αστυνομικό τμήμα για το δεμένο αρνί στον Ι.Ν Αποστόλου Παύλου
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Στο τμήμα ξημερώθηκαν φιλόζωοι, με αφορμή την παράδοση που τηρεί ο Ι. Ναός του Αποστόλου Παύλου και κληρώνει κάνει χρόνο ένα ζωντανό αρνί, το οποίο παραδίδεται τους δικαιούχους αμέσως μετά την Ανάσταση.

Το αρνάκι βέλαζε όλη μέρα δεμένο στον εξώστη. Περιοίκοι, περαστικοί, αλλά και μέλη φιλοζωϊκών οργανώσεων από το απόγευμα και μετά άρχισαν να διαμαρτύρονται, αλλά δεν έμειναν εκεί. Μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, υπήρξε συντονισμός και λίγο πριν την Ανάσταση κάλεσαν την αστυνομία. Κι αυτό γιατί, βάσει του νέου νόμου περί ζώων, η έκθεση του ζώου ισοδυναμεί με παθητική κακοποίηση. Οι φιλόζωοι υποστήριξαν ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν να δίνεται ένα τέτοιο παράδειγμα εν μέσω "σόου" σε μικρά παιδιά που παρίστανται στην λειτουργία της Αναστάσεως.

Από την πλευρά του ο ιερέας του ναού στο κήρυγμα απάντησε ότι η ταλαιπωρία του προβάτου που ήταν δεμένο στην εξέδρα για κλήρωση, είναι θεολογικός συμβολισμός εδώ και ......χρόνια.

Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα , όπου κατατέθηκαν μηνύσεις. Φέρεται μάλιστα ότι έγινε ερώτηση στον ιερέα αν θεωρεί ηθικά σωστό να προκαλείται πανικός σ' αυτό το ζώο αφού πάει για σφαγή κι εκείνος απάντησε: "Να πάτε να δείτε εκεί που γίνονται οι αμβλώσεις"

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24