Για άλλη μια χρονιά το προσωπικό της ΝΜ Κρεστένων διοργάνωσε τον «Ροζ Περίπατο», μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.
Στο πλαίσιο της δράσης, οι γυναίκες της νοσηλευτικής μονάδας περπάτησαν μέσα από τη λαϊκή αγορά των Κρεστένων με προορισμό την πλατεία της πόλης, όπου μοιράσανε ενημερωτικά φυλλάδια και μιλήσανε για τον καρκίνο του μαστού, καθώς και για το Εθνικό Πρόγραμμα «Προλαμβάνω».
«Η 25η Οκτωβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες, καθώς αποτελεί Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού — μιας ασθένειας που δεν είναι αθεράπευτη, εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα. Η πρόληψη και ο τακτικός προληπτικός έλεγχος παραμένουν τα πιο ισχυρά «όπλα» μας και αυτό είναι το βασικό μήνυμα της ημέρας» δήλωσε η Αν. Διοικήτρια ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου.
Αξίζει να σημειωθεί η ενεργή συμμετοχή της νοσηλευτικής μονάδας σε προγράμματα προληπτικής ιατρικής. Μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» και σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής» Πάτρας, έχουν εξεταστεί δωρεάν, με κλινική εξέταση, πάνω από 150 γυναίκες από τον Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Κούκουρα, και τον Μαστολόγο - Χειρουργό του Μαστού κ. Ιωάννη Χαβελέ.
Παράλληλα, μέσω του Δικτύου Μαιών Αμαλιάδας, πάνω από 1.250 γυναίκες έχουν υποβληθεί δωρεάν σε Τεστ Παπανικολάου.
Επίσης η μονάδα συμμετέχει ενεργά και στο Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Προλαμβάνω» για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, κάνοντας ακόμη ένα ουσιαστικό βήμα για την υγεία και την ασφάλεια των γυναικών της ευρύτερης περιοχής, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα οργανώνονται δράσεις με δωρεάν κλινικές εξετάσεις, ενημερωτικές ομιλίες και συναντήσεις με διακεκριμένους γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και επιστήμονες.



























