Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

70 παιδιά με γρίπη Α στο Καραμανδάνειο - Σε σύνολο 210 περιστατικών που έφθασαν στα Επείγοντα, ανήμερα των Χριστουγέννων και την Κυριακή

70 παιδιά με γρίπη Α στο Καραμανδάνειο - Σε σύνολο 210 περιστατικών που έφθασαν στα Επείγοντα, ανήμερα των Χριστουγέννων και την Κυριακή Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι προσελεύσεις παιδιών με γρίπη τύπου Α, ιό RSV και άλλες ιογενείς λοιμώξεις στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι προσελεύσεις παιδιών με γρίπη τύπου Α, ιό RSV και άλλες ιογενείς λοιμώξεις στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, καθώς και στις παιδιατρικές κλινικές των Γενικών Νοσοκομείων, εν μέσω της εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα και προχθές, κατά την εφημερία του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου της ΝΔ Ελλάδας, προσήλθαν συνολικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Καραμανδανείου 210 παιδιά, εκ των οποίων τα 70, ποσοστό 35%, έπασχαν από γρίπη τύπου Α.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Γνώμη» ο παιδίατρος, διευθυντής Αθανάσιος Φίλιας, «η κίνηση στην εφημερία ήταν αυξημένη κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Υποδεχθήκαμε στην εφημερία 210 περίπου παιδιά, εκ των οποίων το 35% με γρίπη Α και με άλλες ιώσεις. Η αυξημένη προσέλευση ήταν αναμενόμενη, διότι το τριήμερο αυτό τα ιδιωτικά παιδιατρεία ήταν κλειστά με αποτέλεσμα οι γονείς να φέρουν στο νοσοκομείο τα παιδιά τους».

Ο κ. Φίλιας τόνισε, επίσης, πως «διανύουμε μια περίοδο, όπου η γρίπη και άλλες εποχικές ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση. Τα κυρίαρχα συμπτώματα που εμφανίζουν είναι: υψηλός πυρετός, μυαλγίες, αίσθημα κόπωσης. Εκτιμούμε πως θα συνεχιστεί η αυξημένη προσέλευση στο νοσοκομείο μας και την περίοδο της Πρωτοχρονιάς».

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, εφιστά μεγάλη προσοχή σε όλους και ιδίως στην τήρηση των μέτρων προφύλαξης για την προστασία των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ: «ΣΤΟ «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΙΣ 500 ΟΙ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΕΙΣ»

Να αναφερθεί πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε ένα 24ωρο εφημερίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» προσήλθαν συνολικά 500 παιδιά για εξέταση. Από αυτά, τα 120 παρουσίαζαν γρίπη, ιό RSV ή άλλες εποχικές αναπνευστικές ιώσεις, εκ των οποίων νοσηλεύονταν επτά παιδιά με γρίπη και δέκα παιδιά με ιό RSV.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, από τα παιδιά που προσέρχονται με γρίπη και άλλες ιώσεις, το 10% έως 15% χρειάζεται τελικά νοσηλεία.

Παράλληλα, τονίζει ότι οι χρόνοι αναμονής στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών φτάνουν τις 3 έως 4 ώρες, γεγονός που, όπως υπογραμμίζει, αναδεικνύει τη σοβαρή έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι τα Κέντρα Υγείας αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, ενώ συχνά και ιδιώτες γιατροί παραπέμπουν τα παιδιά στα νοσοκομεία ακόμη και για ήπια περιστατικά, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εφιστά την προσοχή των γονέων, επισημαίνοντας ότι η κορύφωση των ιώσεων βρίσκεται ακόμη μπροστά.

Αξίζει να αναφερθεί πως η γρίπη τύπου Α, καθώς και άλλες ιώσεις ταλαιπωρούν και ενηλίκους.

Πηγή: Gnomip.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας