Του Γιάννη Σπυρούνη
Λίγα ήταν αυτά που άφησαν πίσω τους οι δράστες δύο διαρρήξεων στο Νιοχώρι της Κυλλήνης, χθες τα ξημερώματα. Οι δράστες «χτύπησαν» σε ένα κατάστημα ενδυμάτων όπου το μόνο που απέμεινε ήταν οι τοίχοι και μια ψησταριά λίγο πιο δίπλα. Πέρα από τις κλοπές, οι δράστες προκάλεσαν και σημαντικές φθορές στα δύο καταστήματα, ανεβάζοντας τη «ζημιά» για τους ιδιοκτήτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν τρεις οι οποίοι επέβαιναν σε ένα ΙΧ επιβατηγό, από το οποίο κατέβηκαν στις 4,30 τα ξημερώματα κρατώντας πέτρες στα χέρια. Πετώντας τες κατάφεραν να σπάσουν τις γυάλινες πόρτες των δύο καταστημάτων. Από το κατάστημα ένδυσης πήραν τα πάντα στην κυριολεξία, αφού δεν άφησαν ούτε ένα ρούχο πίσω τους. Η συνολική ζημιά που προκάλεσαν οι δράστες σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο κατάστημα είχε γίνει και πάλι στόχος διαρρηκτών πριν λίγο καιρό.
Οι διαρρήκτες δεν έκαναν παρά λίγα μέτρα και δύο πόρτες πιο δίπλα «έσπασαν» την πόρτα μιας ψησταριάς. Εκεί ο στόχος τους ήταν κυρίως το συρτάρι της ταμειακής μηχανής που περιείχε τριάντα ευρώ και κάποια έγγραφα της Εφορίας. Όμως και εδώ οι ζημιές που προκάλεσαν έφτασε τα 600 ευρώ.





















