Κέντρο Μελέτης HomeWork
Κέντρο Μελέτης HomeWork
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης

Εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης
Εκεί που η φαντασία συναντά την πραγματικότητα

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Οι σύγχρονες εξελίξεις στη ρομποτική και την Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελούν το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Πηνειού το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, στις 19:30, στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης. Με τίτλο «Επικοινωνώντας με τα ρομπότ και την Τεχνητή Νοημοσύνη: ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα» το ενδιαφέρον πρόκειται να στραφεί στην ουσιαστική κατανόηση της σχέσης ανθρώπου και έξυπνων μηχανών.

Κεντρικός προσκεκλημένος και ομιλητής θα είναι ο Δρ. Παναγιώτης Ν. Κουστουμπάρδης, επίκουρος καθηγητής Ρομποτικής στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο κ. Κουστουμπάρδης, με καταγωγή από τη Γαστούνη, διαθέτει μακρά επιστημονική και ερευνητική εμπειρία στους τομείς της ρομποτικής, της μηχανικής μάθησης και του ευφυούς ελέγχου, καθώς και ενεργή παρουσία στη διάχυση της επιστημονικής γνώσης προς την κοινωνία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας – Παραρτήματος Ηλείας «Ιππίας ο Ηλείος 2007», ενισχύοντας τον εκπαιδευτικό και επιστημονικό της χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, θα παρουσιαστούν με απλό και κατανοητό τρόπο οι πραγματικές δυνατότητες των σύγχρονων ρομποτικών εφαρμογών και της Τεχνητής Νοημοσύνης, τα όρια της τεχνολογίας σήμερα, καθώς και τα κοινωνικά και ηθικά ζητήματα που ανακύπτουν από τη διαρκή τους εξέλιξη. Μέσα από παραδείγματα από την καθημερινότητα, την εκπαίδευση και τη βιομηχανία, θα επιχειρηθεί να αποσαφηνιστεί η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην επιστημονική πραγματικότητα και τη φαντασία.

texn kourvi 4

Οι σύγχρονες εξελίξεις στη ρομποτική και την Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελούν το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Πηνειού στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης.

texn kourvi 2

Κεντρικός προσκεκλημένος και ομιλητής θα είναι ο Δρ. Παναγιώτης Ν. Κουστουμπάρδης, επίκουρος καθηγητής Ρομποτικής στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

(Δελτίο Τύπου)

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα