Ρεπορτάζ: Γιάννης Σπυρούνης - Βίκυ Γκουγκουστάμου
Αρκετά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία το τελευταίο 24ωρο στην Ηλεία με έμφαση στις περιοχές της επαρχίας Ολυμπίας και την Πηνεία. Επί ποδός είναι η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας αλλά και κατά τόπους των δήμων.
Σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας σε όλο το νομό
Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης σημείωσε ότι “… είμαστε σε επιφυλακή και απόλυτη ετοιμότητα για την έλευση της κακοκαιρίας. Βρισκόμαστε σε διαρκή με όλους τους Δήμους και τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων”.
Στο δήμο Ζαχάρως και στο δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων οι πτώσεις δέντρων που καταγράφονται είναι αρκετές τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όσο και στο επαρχιακό και στο δημοτικό.
Στην ΕΟ Πύργου - Κυπαρισσίας είχαμε πτώσεις δέντρων στο ύψος της Κρέστενας με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και να επέμβουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας, τόσο χθες όσο και σήμερα το πρωί.
Στην περιοχή της Δ.Ε. Φιγαλείας του δήμου Ζαχάρως καταγράφονται πτώσεις δέντρων, φθορές σε στέγες σπιτιών και καμινάδες τζακιών και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος από χθες το βράδυ σε Φιγαλεία, Στόμιο και Πετράλωνα, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να καταβάλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση του δικτύου.
Προβλήματα με πτώσεις δέντρων και στέγες καταγράφονται και στην ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας, ενώ η κυκλοφορία στο δρόμο προς τον Επικούριο και τα γύρω χωριά γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω της χιονόπτωσης. Σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου έχουν πέσει και δέντρα. Στην Ανδρίτσαινα οι ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν κεραμίδια από το γυμνάσιο προκαλώντας ζημιές στο κτίριο.
Προβλήματα, όχι μεγάλης έκτασης, σημειώθηκαν και στον ορεινό όγκο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στις πυρόπληκτες κοινότητες, σε αγροτικό και δημοτικό δίκτυο, ενώ από χθες το μεσημέρι παραμένει η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ στην κοινότητα Αντρωνίου.
Πτώσεις δέντρων και κλαδιών καταγράφονται και μέσα στην Κρέστενα, στον αύλειο χώρο του δημοτικού σταδίου και στην κοινότητα Διασέλλων.
Προβλήματα στην Πηνεία
Έναν ολόκληρο στάβλο 300 τ.μ. ξήλωσε η μανία του ανέμου στην κοινότητα Σκλίβα στη Δ.Ε. Πηνείας. Ένα μέρος αυτού εκτινάχθηκε στην δημοτική οδό και συνεργεία του Δήμου Ήλιδας βρίσκονται στο σημείο για να απομακρύνουν τα υπολείμματα και να δοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία με ασφάλεια.
Στο σημείο της καταστροφής βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Πηνείας & Πρωτογενούς Τομέα Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος για την πληρέστερη καταγραφή των ζημιών.
Ένα δέντρο που έπεσε από τους ανέμους, απέκλεισε την είσοδο του χωριού Πρόδρομος.


























