Σε κινητοποίηση προχωρούν οι κάτοικοι του Χειμαδιού και της Κουτσοχέρας, αντιδρώντας στις διεκδικήσεις εκτάσεων από την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνουν έκτακτη Λαϊκή Συνέλευση την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία της τοπικής κοινότητας Χειμαδιού.
Μοναδικό θέμα της συνέλευσης είναι η πλήρης ενημέρωση των πολιτών για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις εκτάσεις των δύο κοινοτήτων, τις οποίες διεκδικεί η Μονή. Πρόκειται για ζήτημα που, σύμφωνα με τους κατοίκους, επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα, την οικονομική δραστηριότητα αλλά και το μέλλον των ίδιων των χωριών.
Οι τοπικές κοινωνίες εκφράζουν έντονη ανησυχία, τονίζοντας πως το θέμα αγγίζει την επιβίωσή τους και τις προοπτικές των επόμενων γενεών. Μέσα από τη συνέλευση επιδιώκουν να υπάρξει συλλογική ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός ενεργειών.
«Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται αναγκαία», επισημαίνουν στο κάλεσμά τους, καλώντας τους κατοίκους να δώσουν δυναμικό «παρών» σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο τους.





























