Ο οδηγός προσέκρουσε – συγκρούστηκε με το αυτοκίνητό του διαδοχικά σε τρία σταθμευμένα δίκυκλα, δύο σταθμευμένα επιβατηγά αυτοκίνητα, ένα ακόμη επιβατηγό όχημα το οποίο κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα και σε δύο καταστήματα.
{https://exchange.glomex.com/video/v-dj00r5yr1d89?integrationId=eexbs1blhykrzwj}
Αναλυτικά αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές:
Από το Τμήμα Τροχαίας Ναυπακτίας αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησης οδηγού, η οποία θα αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, προκειμένου να επανεξεταστεί για την ικανότητα οδήγησης, μετά από τροχαίο ατύχημα, που συνέβη χθες (03-06-2026), το πρωί στη Ναύπακτο.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω οδηγός, οδηγώντας αυτοκίνητο, εξετράπη της πορείας του, παραβίασε ρυθμιστική πινακίδα απαγόρευσης εισόδου και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και κινούμενος αντίθετα σε μονόδρομο, προσέκρουσε – συγκρούστηκε διαδοχικά σε:
- τρία σταθμευμένα δίκυκλα,
- δύο σταθμευμένα επιβατηγά αυτοκίνητα,
- ένα ακόμη επιβατηγό όχημα το οποίο κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα και
- σε τραπεζοκαθίσματα και λοιπό εξοπλισμό δύο εμπορικών επιχειρήσεων.
Η πορεία του οχήματος τερματίστηκε όταν προσέκρουσε στις προσόψεις των δύο καταστημάτων, ενώ από τις αλλεπάλληλες προσκρούσεις και την σύγκρουση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε όλα τα εμπλεκόμενα οχήματα και στις υποδομές των καταστημάτων, χωρίς να αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποιος τραυματισμός.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ναυπακτίας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο οδηγός κατείχε ισχύουσα άδεια ικανότητας οδήγησης και διενήργησαν έλεγχο ανίχνευσης οινοπνεύματος, τόσο στον οδηγό που εξετράπη της πορείας του, όσο και στον οδηγό του έτερου κινούμενου εμπλεκόμενου οχήματος, με αρνητικό αποτέλεσμα και για τους δύο.
Στον υπαίτιο οδηγό βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές παραβάσεις για παραβίαση σήμανσης απαγόρευσης εισόδου, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησης, για να εξεταστεί ως προς την σωματική και διανοητική ικανότητα οδήγησης.
Η προανάκριση για την εξακρίβωση των συνθηκών του ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ναυπακτίας.
«Με φύλαξε ο Θεός να μην σκοτώσω άνθρωπο», λέει ο 75χρονος οδηγός
Στο Live News μίλησε ο 75χρονος οδηγός που… στο παρά ένα δεν παρέσυρε μητέρα και κόρη στη Ναύπακτο. Οδηγώντας το ΙΧ του παραβίασε πινακίδα απαγόρευσης εισόδου, εισήλθε σε μονόδρομο αντίθετα και συγκρούστηκε με σταθμευμένα δίκυκλα, αυτοκίνητα και πήρε αμπάριζα τραπεζοκαθίσματα.
Είναι πραγματικά ευτύχημα ότι μία γυναίκα με το παιδί της πρόλαβαν να απομακρυνθούν τελευταία στιγμή από το σημείο. Ο 75χρονος δήλωσε ότι το αυτοκίνητο «κόλλησε το γκάζι» και ότι δεν πρόλαβε να πατήσει φρένο.
«Οδηγούσα με 30, 40 χιλιόμετρα τώρα εκεί πέρα. Και με λιγότερο μπορεί να πήγαινα» ενώ στη συνέχεια ήταν «σαν να κόλλησε το γκάζι». «Εγώ αφού πήγε αριστερά το αυτοκίνητο από όπου έπρεπε να πάει, το άφησα να πάει εκεί. Δεν έστριψα το τιμόνι ούτε τίποτα για να μην χτυπήσω τα άλλα αυτοκίνητα. Δεν έχω τρακάρει ποτέ εγώ. Ούτε έχω ακουμπήσει πουθενά σε αυτοκίνητο. Εγώ οδηγώ πολύ προσεκτικά», είπε στο MEGA.
{https://exchange.glomex.com/video/v-dj0b9bkrjdi1?integrationId=eexbs1blhykrzwj}
Και προσέθεσε:
«Ευτυχώς με φύλαξε ο Θεός να μην σκοτώσω άνθρωπο. Μια χαρά πήγαινε το αυτοκίνητο. Εγώ είχα πάει μια βόλτα, ένα χιλιόμετρο, δύο πιο πέρα και γύριζα σπίτι πάλι».
Σε ερώτηση για το αν έχει κάνει συντήρηση στο αυτοκίνητο απάντησε: «μόνο συντήρηση; Εγώ έχω δύο mercedes. Είναι αυτόματες. Είναι καινούργιες. Η μία είναι 3.000 κυβικά και αυτή είναι 2.600. Είναι παλιές. Ωραία αυτοκίνητα, αδούλευτα αλλά προσεγμένα. Μου αρέσουν αυτά τα αυτοκίνητα επειδή είναι μεγάλα και τα προσέχω πολύ».
Σε ερώτηση για το αν είχε πρόβλημα το αυτοκίνητο τόνισε:
«Κανένα πρόβλημα. Τώρα κόλλησε το γκάζι; Τι έγινε; Και πήγα και έπεσα πάνω στα τρία μηχανάκια. Αυτό το οδηγώ γύρω στα 25 χρόνια. Είναι καλό αυτοκίνητο. Λες και είναι καινούργιο πάει. Αυτή είναι η Mercedes 2.300. Δεν έχει πολλά χιλιόμετρα. Έχει 260.000 χιλιόμετρα. Πήγε δέκα, δεκαπέντε μέτρα πέρα και ήταν κάτι μηχανάκια. Τα έριξε κάτω και χτύπησα πάνω σε ένα αυτοκίνητο».
Πηγή: agrinionews.gr





























