Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο δρόμο μπροστά από την πλατεία της Στήλης των Πεσόντων, λόγω της συγκέντρωσης εκεί καταστηματαρχών από τα Καμίνια και την οδό Ταβουλάρη και τον Αγιο Παύλο.
Οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για την ξαφνική απόφαση της διοίκησης του ΚΤΕΛ να μεταφέρει την αφετηρία των λεωφορείων του (που προορίζονται για τις τουριστικές περιοχές του νησιού και τις παραλίες), από το Σταθμό του ΚΤΕΛ στα Καμίνια, στη Στήλη των Πεσόντων, από όπου και ξεκίνησαν τα δρομολόγια, το Σάββατο.
Τονίζουν ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς οι επιχειρηματίες να μετέχουν σε σχετικές διαβουλεύσεις και χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη έγκριση από το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο. Θεωρούν ότι η περιοχή των Καμινίων, είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένη και «ξεχασμένη» από τις τοπικές αρχές με την απόφαση αυτή να τους ζημιώνει περαιτέρω.
Κι αυτό γιατί, παρά το γεγονός ότι δραστηριοποιούνται ολόκληρο το χρόνο, αναμένουν και αυτοί το μερίδιό τους από την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού. Το μερίδιο αυτό θα χαθεί, με τη μετακίνηση της αφετηρίας από τα Καμίνια. Παράλληλα, απορρίπτουν και το επιχείρημα των ΚΤΕΛ για ολοκληρωμένο αστικό σύστημα συγκοινωνιών, αφού οι στάσεις των λεωφορείων στην πόλη δεν θα εξυπηρετούν παρά πολύ λίγους κατοίκους, αφήνοντας έξω περιοχές όπως το Νοσοκομείο, τα ΤΕΙ, και άλλα ζωτικά σημεία της πόλης.

















