Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Τραγανό: Συνεχίζεται το έργο της τελικής κατάσβεσης - Στάχτη 70 στρέμματα

Τραγανό: Συνεχίζεται το έργο της τελικής κατάσβεσης - Στάχτη 70 στρέμματα Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR
Κάηκε αγροτοδασική έκταση - Οι επικίνδυνες φωτιές του Κάμπου.
Up & High Media & Productions
Up & High Media & Productions
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε επικίνδυνη μια πυρκαγιά στην “καρδιά” του Ηλειακού κάμπου, όπως τόσες άλλες στο παρελθόν. Περιστατικά που χρήζουν ιδιαίτερες προσοχής και με μεγάλες απαιτήσεις στην αντιμετώπιση τους.

Μπορεί θεωρητικά οι δασικές πυρκαγιές να είναι οι πιο επικίνδυνες, όμως αυτές σε περιοχές μεικτές, με καλλιέργειες, χορτολιβαδικές εκτάσεις, δασικά τμήματα και πλησίον οικισμών ή υποδομών μπορούν να χαρακτηριστούν ως “πονηρές”.

Η χθεσινή πυρκαγιά στο Τραγανό του δήμου Πηνειού ξεκίνησε σε καλλιέργεια σε τμήμα κοντά στο Μαρκόπουλο και έλαβε διαστάσεις περνώντας μέσα και από δενδρώδεις καλλιέργειες, μέσα από φωτοβολταϊκό πάρκο, δίπλα από συσκευαστήριο και φτάνοντας δίπλα στην Ολυμπία Οδό.

Αυτό προκάλεσε τη μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Στην Ολυμπία Οδό έγινε αρχικά ανάσχεση της κυκλοφορίας κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για οδηγούς, επιβαίνοντες και οχήματα και έπειτα εκτροπή της κυκλοφορίας στον κόμβο Κυλλήνης προς Λεχαινά στο ρεύμα προς Πύργο.

Η πυρκαγιά κατέκαψε περί τα 70 στρέμματα μεικτής έκτασης, ενώ έως τώρα συνεχίζεται το έργο της τελικής κατάσβεσης σε επιμέρους σημεία.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 49 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρων και 12 οχήματα (συμπεριλαμβανομένων 22 Τσέχων πυροσβεστών με 3 οχήματα), δύο αεροσκάφη ένα Canadair και ένα Air Traktor και ένα ακόμα Air Traktor σε ρόλο επιτηρητή από αέρος.

Επικεφαλής στο έργο της κατάσβεσης τέθηκαν ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Αρχιπύραρχος Αργύρης Φαλίδας και ο διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Αντιπύραρχος Θεόδωρος Λεβέντης.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν με υδροφόρες ο Δήμος Πηνειού και η Π.Ε. Ηλείας.

Το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξεκίνησαν μέσα από καλλιέργεια σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Fotia Tragano New 1

Fotia Tragano New 2

Fotia Tragano New 3

Fotia Tragano New 5

Fotia Tragano New 6

Fotia Tragano New 7

 

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Λευκή Νύχτα Πύργου 2026
Λευκή Νύχτα Πύργου 2026