Ή άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και των εναέριων μέσων έθεσε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά
Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε σήμερα, Τετάρτη στην περιοχή Χάβαρι Αμαλιάδας, του Δήμο Ήλιδας.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό περίπου στις 13:00 και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την αντιμετώπισή του.
Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν συνολικά 25 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 18ης ΕΜΟΔΕ, με τη συνδρομή 9 πυροσβεστικών οχημάτων.
Παράλληλα, για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 5 αεροσκάφη, προκειμένου να συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις και να περιοριστεί άμεσα το μέτωπο.
Η επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν για τον περιορισμό της πυρκαγιάς και την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσής της.
Νεότερη ενημέρωση
Κατασβέστηκε γρήγορα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Χάβαρι του Δήμου Ήλιδας.
Η φωτιά ξέσπασε κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου που συνδέει το Χάβαρι με το Αυγείο, σε αγροτική έκταση (ελαιώνες και αμπέλια) με χαμηλή βλάστηση.
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, ενώ καθοριστική ήταν η γρήγορη επέμβαση των εναέριων μέσων. Τα αεροσκάφη σηκώθηκαν άμεσα και με τις ρίψεις τους κατάφεραν να περιορίσουν πολύ γρήγορα τη φωτιά, αποτρέποντας την επέκτασή της.
Η πυρκαγιά πλέον έχει σβήσει, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για επιτήρηση και την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.
Η άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων αποδείχθηκε καθοριστική, με τη φωτιά να περιορίζεται έγκαιρα χωρίς να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

.