Μια νέα υπόθεση με εκρηκτικό μηχανισμό απασχολεί τις Αρχές στην Αμαλιάδα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, δύο άτομα τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο κατοικίας στο κέντρο της πόλης. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ οι κάτοικοι έσβησαν πριν έρθει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τη μικρή εστία φωτιάς.
Οι δράστες ηλικίας 21 και 24 ετών, έγιναν αντιληπτοί με το αυτοκίνητο που διέφευγαν από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή. Τους καταδίωξαν και μετά από λίγα λεπτά τους ακινητοποίησαν.
Στην κατοχή του 21χρονου, βρέθηκαν μια κουκούλα full face, γάντια και ένα κράνος που φέρεται να φορούσε κατά την επίθεση καθώς και ένας αναπτήρας.
Οι Αρχές ερευνούν το νέο αυτό περιστατικό, σε συνδυασμό και με ακόμα ένα που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στα Σαβάλια, όπου άγνωστοι λίγο πριν τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου 12/9, έριξαν σε αυλή κατοικίας, εκρηκτικό μηχανισμό που προκάλεσε μικρή εστία φωτιάς και σβήστηκε άμεσα από τους κατοίκους.
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας
Συνελήφθησαν δύο άνδρες στην Αμαλιάδα για έκρηξη και εμπρησμό σε πολυκατοικία - Εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς μετά από καταδίωξη
Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ήλιδας και της μικτής περιπολίας, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για έκρηξη, εμπρησμό, κατασκευή εκρηκτικών υλών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προκάλεσαν έκρηξη με τη χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο πολυκατοικίας στην Αμαλιάδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί εκδήλωση μικρής εστίας φωτιάς και φθορές.
Αστυνομικοί που μεταβούν άμεσα στο σημείο, αξιοποιώντας πληροφορίες περιοίκων για άτομο με σκούρα αμφίεση και κράνος που απομακρύνθηκε από τον χώρο, πραγματοποίησαν αναζητήσεις στην περιοχή και εντόπισαν τους δύο κατηγορούμενους να διαφεύγουν με αυτοκίνητο.
Ο οδηγός του οχήματος, στη θέα του περιπολικού, ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τους δύο κατηγορούμενους.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κράνος, μία κουκούλα τύπου full face, ένας αναπτήρας, γάντια μιας χρήσης και ιματισμός που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών του. Επιπλέον, στον τόπο της έκρηξης περισυνελέγησαν και κατασχέθηκαν υπολείμματα πλαστικού μπουκαλιού με ίχνη καύσης και υπολείμματα κροτίδας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.




























