Συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες στα Μποζαΐτικα, στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα, όταν εντοπίστηκε άνθρωπος πάνω στις γραμμές του Προαστιακού, πεσμένος με μηχανάκι, σε σημείο όπου δεν υπάρχει διάβαση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tempo24, η Αστυνομία που έφτασε στο σημείο, διαπίστωσε ότι ένα άτομο είχε βρεθεί πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές με δίκυκλο, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να είχε επιχειρήσει να περάσει από το συγκεκριμένο σημείο και να κατέληξε στις γραμμές.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής εάν το άτομο βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Το κρίσιμο στοιχείο, ωστόσο, ήταν ότι ο κίνδυνος για το επερχόμενο δρομολόγιο προς Ρίο έγινε αντιληπτός εγκαίρως και μάλιστα την ώρα εκείνη ακόμη δεν είχε βγει ο ήλιος με τις συνθήκες να είναι εξαιρετικά σοβαρές.
Οι αστυνομικοί της Τροχαίας που έφτασαν στο σημείο, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Πατρών, ενημέρωσαν άμεσα τον ΟΣΕ με τον μηχανοδηγό να αντιλαμβάνεται εγκαίρως την κατάσταση και να καταφέρνει να ακινητοποιήσει τον συρμό πριν σημειωθεί το χειρότερο.
Για λίγα λεπτά, η κατάσταση εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ, καθώς ένας άνθρωπος βρισκόταν στις γραμμές και ένας συρμός κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση.
Οι άμεσοι και αποτελεσματικοί χειρισμοί των αστυνομικών αποδείχθηκαν καθοριστικοί, αποτρέποντας ένα ενδεχομένως τραγικό περιστατικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον οδηγό βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες τροχονομικές παραβάσεις.
Πηγή: tempo24.news


























