Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Πεζοπορία υπό το φως της Πανσελήνου στο "μονοπάτι της Αρχαίας Φειάς" - Μια ξεχωριστή εμπειρία

Πεζοπορία υπό το φως της Πανσελήνου στο "μονοπάτι της Αρχαίας Φειάς" - Μια ξεχωριστή εμπειρία
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Μια μοναδική εμπειρία, κάτω από το φως της πανσελήνου έζησαν οι πεζοπόροι που συμμετείχαν το βράδυ της δεύτερης ημέρας του Ιουλίου στην 3η κατά σειρά πανελλήνια πεζοπορία με πανσέληνο, ακολουθώντας το Μονοπάτι της Αρχαίας Φειάς.
Μια διαδρομή κατά μήκος της ακτογραμμής από το Κατάκολο ως τα Δουνείκα, που μπόρεσαν να την ακολουθήσουν όλοι, καθώς οι ενδιάμεσες στάσεις ήταν πολλές όπως και οι παράλληλες εκδηλώσεις υποδοχής των πεζοπόρων.
Οι πεζοπόροι ξεκίνησαν το εγχείρημα τους επισκεπτόμενοι το Φάρο, την περιοχή στο ηφαίστειο και το Ποντικόκαστρο στο λόφο του Κατακόλου, με ξεναγό τον κ. Σπύρο Χιόνη. Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών από όλη την Ελλάδα απόλαυσαν το όμορφο ηλιοβασίλεμα στην Μπούκα –Ακρωτήρι –Λατομείο στο Λεβεντοχώρι, όπου τους υποδέχθηκαν η Αντ/ρχος Πύργου κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λεβεντοχωρίου κ. Αντιγόνη Μαυρώνα - Τόγια με κεράσματα, συνοδεία ρομαντικών τραγουδιών από την χορωδία νέων του Συλλόγου Γυναικών Λεβεντοχωρίου, καθώς και με χορούς από το Σύλλογο Γυναικών Πύργου « Οι Πυργιώτισσες».
Στη συνέχεια απόλαυσαν την υπόλοιπη διαδρομή πεζοπορώντας με την ποιο φωτεινή πανσέληνο της Ολυμπίας γης της Ηλείας, περνώντας από την Σκαφιδιά, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Αλντεμάρ, τον Άγιο Ηλία για να καταλήξουν στην παραλία Δουνείκων.

Στο τέλος της πεζοπορίας στην Αγία Μαρίνα Δουνείκων τους υποδέχθηκαν ο Αντ/ρχος Ηλιδας Νώντας Παναγιωτόπουλος, η πρόεδρος ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Ρούλα Γκουβίτσα και ο πρόεδρος του Δ.Δ Δουνείκων κ. Νίκος Ξενόφος ο οποίος σε όλους τους πεζοπόρους πρόσφερε στην ταβέρνα του δωρεάν γεύμα, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Δουνείκων, όπου και στήθηκε γλέντι και χορός ως τις πρώτες πρωινές ώρες!
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος «ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Αντ/ ρεια Ηλείας, ο Δήμος Πύργου, Ο Δήμος Ήλιδας και η ΟΦΟΕΣΕ – ΟΞΝΕ. Αρχηγός, ο εθελοντής πρόεδρος του «Επτάλοφου» Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλες τις επιχειρήσεις που πρόσφεραν κεράσματα στην ομάδα των πεζοπόρων και συγκεκριμένα : Η καφετέρια της Ανδριάνας στο λόφο Κατακόλου, στον Αγιο Ανδρέα το «ΚΑΣΤΡΟ», το «ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», το Κέντρο «ΑΚΡΩΤΗΡΙ», το ξενοδοχείο «Aldemar» και η καντίνα του Αποστόλη, στην παραλία του Αγίου ΗΛΙΑ.

Ραντεβού στις 31 Ιουλίου στο «μονοπάτι των θαλασσόκρινων»

Οι πεζοπόροι έμειναν κατενθουσιασμένοι από την διοργάνωση που τείνει να γίνει θεσμός και υποσχέθηκαν ότι θα ξαναέλθουν το 2016 !
Μάλλον όμως δεν θα χρειαστεί να περιμένουν τόσο πολύ καθώς ήδη βρίσκεται στα σκαριά η διοργάνωση της 4ης Πανελλήνιας Πεζοπορίας με Πανσέληνο, στο παραλιακό «Μονοπάτι των θαλασσόκρινων», εκεί που αυτή την περίοδο είναι ανθισμένα τα κρίnνα στις παραλίες των δημοτικών διαμερισμάτων Κυλλήνης, Κάστρου, Αρκουδίου των δήμων Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Πηνειού.
Το προσκλητήριο είναι για την 31η Ιουλίου 2015 ημέρα Παρασκευή.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας
mathisis sygxaritiria 300x300
mathisis sygxaritiria 600x600