εκ νέου στο προσκήνιο και αναφέρουν πως οι νέοι δεν πρόκειται να δεχθούν καμία παραχώρηση.
"Συμπληρώθηκαν (31/1) 16 χρόνια από την κορύφωση της κρίσης των Ιμίων. Ήταν η 31η Ιανουαρίου του 1996, όταν βρήκαν τραγικό θάνατο, την ώρα του καθήκοντος και υπερασπιζόμενοι την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας, τρείς γενναίοι άνδρες του πολεμικού ναυτικού.
Τα ονόματα, του αντιπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλαψού, βρήκαν την θέση του ανάμεσα στο πάνθεων των ηρώων της ιστορίας.
Το συγκεκριμένο επεισόδιο των Ιμίων ήταν αυτό που ουσιαστικά καθιέρωσε τις «γκρίζες ζώνες» στο αιγαίο και έθεσε εν αμφιβόλω κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στην περιοχή.
Η εθνική κυριαρχία και σήμερα δοκιμάζεται εξ αιτίας της οικονομικής δυσπραγίας των ελλήνων. Δεν θα δεχτούμε καμία παραχώρηση. Οι νέοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δημιουργήσουμε από την αρχή, όσα οι προηγούμενες γενιές κατέστρεψαν".




















