Μία πληροφορία από τη Γαστούνη οδήγησε στα ίχνη του 11χρονού Διονύση στον καταυλισμό ΡΟΜΑ στον Ασπρόπυργο. Οι αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έμαθαν τα στοιχεία ταυτότητας της θείας του μικρού αγοριού, αδερφής της μητέρας του και εντόπισαν τον αριθμό κινητού της τηλεφώνου. Τα χαρακτηριστικά της έμοιαζαν με αυτά της γυναίκας που φαίνεται να το είχε επισκεφθεί το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στο νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία», λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του μικρού Διονύση. Η επιχείρηση εντοπισμού του 11χρονου μέσα στον καταυλισμό Ασπροπύργου θα ήταν δύσκολη και οι αστυνομικοί μπήκαν σε μία διαδικασία διαλόγου με τη θεία του προκειμένου να την πείσουν για την παράδοση του παιδιού. Εκείνη συνεργάστηκε και το μεσημέρι σε προκαθορισμένο ραντεβού παρέδωσε τον Διονύση στους αστυνομικούς, ενώ προσήλθε και η ίδια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να δώσει κατάθεση.
Μη θέλοντας να προκαλέσουν αναστάτωση και προβλήματα οι αστυνομικοί, επικοινώνησαν με τη γυναίκα και της ζήτησαν να επιστρέψει το παιδί στις αρχές, τονίζοντας της πως υπάρχει εισαγγελική εντολή. Η γυναίκα συμφώνησε και έτσι το πρωί της Πέμπτης πήρε το λεωφορείο και πήγε στην πλατεία Αττικής, όπου την περίμεναν δυο αστυνομικοί. Παρέλαβαν το παιδί και μαζί με τη γυναίκα το μετέφεραν στο τμήμα Αναζητήσεων. Η γυναίκα υποστηρίζει ότι δεν απήγαγε το παιδί αλλά το είδε ξαφνικά στην πόρτα της, λίγο αφού το είχε επισκεφτεί στο νοσοκομείο. Η θεία του ανήλικου ήθελε το παιδί να επιστρέψει στον παππού και τη γιαγιά του, που έχουν την επιμέλειά του, αφού δεν έχει πατέρα, ενώ η μητέρα του κρατείται στις φυλακές Ελαιώνα, για υπόθεση ναρκωτικών. Νωρίτερα ο θείος του παιδιού Οδυσσέας Τ. είχε αποκαλύψει σε αθηναϊκό ΜΜΕ λέγοντας η θεία, που απομάκρυνε κρυφά το παιδί από το νοσοκομείο, φοβήθηκε για τον εντοπισμό τους και αναζήτησε καταφύγιο σε συγγενικό της περιβάλλον στη Δυτική Αττική. Ο θείος του 11χρονου παραδέχτηκε ότι «το παιδί δεν κινδυνεύει, αφού το πήρε η θεία του. Τον πήρε από το νοσοκομείο, για να τον δώσει στον παππού και τη γιαγιά».
Τι είπε ο Διονύσης
Ο μικρός με κλάματα στα μάτια, για να μην ενοχοποιήσει τη θεία του για τη φυγή του, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, είπε πως ήταν στον περίβολο του νοσοκομείου όταν μια «λαϊκιά», εννοώντας Ελληνίδα, τον λυπήθηκε και του έδωσε 20 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα πήρε ταξί, υποστηρίζει, και πήγε στο Κιάτο όπου ήταν ο παππούς και η γιαγιά του. Η θεία του, στο ίδιο μήκος κύματος, ανέφερε πως μετά την επικοινωνία που είχαν μαζί της αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, μίλησε με τον παππού και την γιαγιά και τους «έψησε» να δώσουν το παιδί σε αυτή και εκείνη με τη σειρά της στους αστυνομικούς.
Οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν πιστεύουν αυτό το σενάριο, αφού ήταν σε θέση να γνωρίζουν πως το παιδί βρισκόταν στον καταυλισμό του Ασπροπύργου, ωστόσο αυτό δεν έχει καμία σημασία καθώς πρωταρχικός στόχος ήταν ο εντοπισμός του παιδιού και όχι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε αυτούς που το φιλοξένησαν.
Ο Διονύσης οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και πάλι στο νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» καθώς είναι σε ισχύ η εντολή της Εισαγγελέως Αμαλιάδας για ψυχολογική παρακολούθηση, και αναμένεται νέα απόφαση από την Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών για να καθοριστεί η τύχη του. Η διοίκηση του Νοσοκομείου και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αν το παιδί παραμείνει στο νοσοκομείο, όπου οι χώροι δεν είναι φυλασσόμενοι, πολύ πιθανόν να φύγει και πάλι. Η υπόθεσή του ανέδειξε την έκταση του προβλήματος φύλαξης στο νοσοκομείο για τέτοια περιστατικά, ενώ σημειώνεται ότι χθες μαζί με τον Διονύση, άλλα τέσσερα παιδιά με παρόμοιες ανάγκες παρακολούθησης, έπρεπε να φιλοξενηθούν εκεί μετά από εισαγγελικές εντολές.




















