Η καθυστέρηση ανακοίνωσης των οριστικών πινάκων του ΕΣΠΑ οδήγησε στην καθυστέρηση της έναρξης της νέας χρονιάς - Π. Εξαρχόπουλος: "Φέτος δεν έχουμε ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό"
Την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και όχι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξουν τελικώς οι πέντε δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του δήμου Πύργου, αφού η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για την φοίτηση νηπίων και βρεφών μέσω ΕΣΠΑ με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, έχει δημιουργήσει ένα πρωτοφανές… αλαλούμ με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν ακόμα οι γονείς που υπέβαλλαν σχετικές αιτήσεις αν και που θα γίνουν δεκτά τα παιδιά τους. Γιατί μπορεί να ανακοινώθηκαν προχθές το βράδυ από την ΕΕΤΑΑ τα πρώτα αποτελέσματα των προσωρινών πινάκων, ωστόσο είναι ακόμα ανοιχτή η διαδικασία των ενστάσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, από γονείς που απορρίφθηκαν. Αρκετοί δε εξ αυτών, είχαν κάνει διπλές αιτήσεις για να κατοχυρώσουν μια θέση και με ΕΣΠΑ και χωρίς ΕΣΠΑ και σε ιδιωτικούς και σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, οπότε μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και να ανακοινωθούν οι τελικοί πίνακες, οι γονείς δεν γνωρίζουν 100% σε ποιο σταθμό θα δεχτούν τελικώς το παιδί τους του οποίου η εγγραφή είναι μετέωρη. Γι αυτό και η δημοτική αρχή Πύργου έκρινε σκόπιμο να πάρει μια μικρή παράταση η έναρξη της λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών για να υπάρχει ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη εικόνα.
Βάσει λοιπόν αυτού του σκεπτικού, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου αρμόδιος για θέματα Παιδείας κ. Παναγιώτης Εξαρχόπουλος, μιλώντας χθες στην «Πρωϊνή» για το θέμα αυτό, τόνισε ότι για να μην αναγκαστούν μέχρι να ολοκληρωθεί η επιλογή των νηπίων και βρεφών μέσω ΕΣΠΑ την μια μέρα τα παιδιά να πηγαίνουν στο ένα σχολείο και την άλλη σε άλλο, αποφάσισαν να περιμένουν να ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες από την ΕΕΤΑΑ. Την Δευτέρα θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή του δήμου Πύργου που είναι διαπαραταξιακή και θα εξετάσει όλες τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τους γονείς για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και έτσι την Τετάρτη θα ανοίξουν κανονικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Εξαρχόπουλος στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του δήμου Πύργου θα γίνουν δεκτά συνολικά 240 παιδιά προσχολικής αγωγής, 140 με ΕΣΠΑ και 100 χωρίς το πρόγραμμα. Ειδικότερα στον 1ο Παιδικό σταθμό 70 παιδιά, στον 2ο άλλα 70, στον 3ο 50, 25 παιδιά στον παιδικό σταθμό Επιταλίου και άλλα 25 στον παιδικό σταθμό Καράτουλα.
« Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη λειτουργίας των πέντε δημοτικών σταθμών και θα ήθελα να πω ότι φέτος δεν έχουμε ελλείψεις ούτε στο εκπαιδευτικό ούτε στο βοηθητικό προσωπικό, αφού υπάρχουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι και εκείνοι από επέκταση σύμβασης μέσω ΕΣΠΑ αλλά και το προσωπικό από τα πεντάμηνα της Κοινωφελούς εργασίας που η έναρξη ων συμβάσεών τους έχει μεταφερθεί την 1η Σεπτέμβρη. Μένει μόνο η τυπική υπογραφή – λόγω του ότι μεσολάβησαν εκλογές- των συμβάσεων των εργαζομένων μέσω του ΕΣΠΑ. Έχουμε και βρεφονηπιοκόμους και μαγείρισσες και καθαρίστριες και θεωρούμε ότι φέτος ξεκινάμε με πολύ καλούς όρους. Οι γονείς θα ενημερωθούν με ανακοίνωση της αρμόδιας Επιτροπής του δήμου και για το ποια παιδιά έγιναν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς εκτός ΕΣΠΑ και για το ποια μέρα θα ανοίξουν οι σταθμοί, που υπολογίζουμε να είναι η ερχόμενη Τετάρτη για να έχουν λυθεί όλες οι εκκρεμότητες με την ΕΕΤΑΑ».
Ελένη Παπαδοπούλου





















