Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Αναστάτωση από το κλείσιμο του παιδικού σταθμού Ν. Φιγαλείας

Αναστάτωση από το κλείσιμο του παιδικού σταθμού Ν. Φιγαλείας
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Τι επισημαίνει η παράταξη ΝΕΔΑ της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ Ζαχάρως - Με 3 παιδιά δεν μπορεί να λειτουργήσει αναφέρει ο δήμαρχος Ν. Φάμελος

Αναστάτωση έχει προκαλέσει την Νέα Φιγαλεία η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως για την μη λειτουργία την φετινή χρονιά του εκεί Παιδικού Σταθμού. Μάλιστα για τον λόγο αυτό ( υπάρχει θέμα σε άλλη σελίδα της «Πρωϊνής», πραγματοποιούνται από τοπικούς φορείς δύο συγκεντρώσεις, μια σήμερα και μια λαϊκή συνέλευση την Κυριακή με την συμμετοχή κατοίκων και φορέων του δήμου. Ο δήμαρχος Ζαχάρως που κατάγεται μάλιστα και από την Φιγαλεία κ. Νίκος Φάμελος έδωσε την δική του εξήγηση μιλώντας στην Πρωϊνή, τονίζοντας ότι την φετινή σχολική χρονιά στον δημοτικό Παιδικός Σταθμό Νέας Φιγαλείας υπήρχαν μόνο 3 εγγραφές παιδιών για το 2015-2016. «Με αυτόν τον αριθμό παιδιών, δεν γίνεται να λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός, απαγορεύεται και από τον νόμο, γι αυτό και το δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφαση να παραμείνει φέτος κλειστός ο Παιδικός. Την Κυριακή ωστόσο, θα παρευρεθώ στην λαϊκη συνέλευση που θα γίνει το βράδυ στην Νέα Φιγαλεία και θα εξηγήσω επακριβώς στους κατοίκους και τους γονείς τους λόγους αυτής μας της απόφασης αναλυτικώς».

Ωστόσο η απόφαση για την μη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Ν. Φιγαλείας, προκάλεσε και την αντίδραση της παράταξης ΝΕΔΑ της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ζαχάρως που αναφέρει σε δελτίο τύπου τα εξής:

Ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας ΝΕΔΑ του Δ.Σ Ζαχάρως

«Με μια πρωτοφανή και αδικαιολόγητη εισήγηση του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ν.Φάμελος , ο καταγόμενος από την Ν. Φιγαλεία έβαλε λουκέτο στον παιδικό σταθμό αγνοώντας παντελώς τους δημότες αλλά και την έντονη αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης, καταψηφίζοντας το κλείσιμο του.
Εμείς ως παράταξη δεν θα επιτρέψουμε βήματα οπισθοχώρησης.
Οι πολίτες δεν πρέπει να χωρίζονται κατά περιοχές και τα παιδιά είναι απαράδεκτο να υπολογίζονται ως αριθμοί.
Ο παιδικός σταθμός δεν είναι κερδοσκοπικό ίδρυμα .
Για τον ισχυρισμό ότι η λειτουργία του κρίνεται αντιοικονομική.
Γιατί η εργαζόμενη μητέρα αγρότισσα χρειάζεται να διανύσει χιλιόμετρα για την επιβίωση της οικογενείας της.
Γιατί το κλείσιμο του παιδικού σταθμού δεν είναι λύση.
Λύση είναι να παλεύεις τις αντιξοότητες και να τα καταφέρνεις, θέτοντας υψηλότερους στόχους.
Αν κάποιοι δεν τα καταφέρνουν , ας παραιτηθούν.
Ο Δήμαρχος Ν. Φάμελος και η παρέα του θα μπορούσαν να είχαν ενημερώσει και προεκλογικά τους Δημότες
Ο Δήμος αντί να αναλογιστεί την εντονότερη οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες ,την ανεργία που καλπάζει με τους ανέργους να βιώνουν οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, ο κ. Δήμαρχος , δείχνοντας την αγάπη για την γενέτειρα του , προσθέτει με την απόφαση του νέα προβλήματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Αντί να βοηθήσει τις οικογένειες και τις άνεργες μητέρες βάζει λουκέτο στον παιδικό σταθμό.
Η μείζονα αντιπολίτευση NΕ.Δ.Α δεν θα λειτουργούσε ποτέ με αυτόν τον ύπουλο και ανήθικο τρόπο .
Θα ασκήσουμε κάθε είδους πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση αυτή και να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τον παιδικό σταθμό.
Θα ζητήσουμε πιστώσεις για την λειτουργία του και πλήρη επάνδρωση του παιδικού σταθμού από αύριο ακόμη αλλά και την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει ομαλά να ζητηθούν και να εγκριθούν κονδύλια από το Σ.Ε.Σ. ( το νέο ΕΣΠΑ) που να εξασφαλίζουν τόσο την απρόσκοπτη λειτουργία του παιδικού σταθμού όσο και τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των παιδιών».

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας
mathisis sygxaritiria 300x300
mathisis sygxaritiria 600x600