Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (1600 δάσκαλοι & 900 νηπιαγωγοί ) για τη φετινή σχολική χρονιά, ενώ ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να καλύψει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν, περίπου 4000, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατοντάδες διδακτικές ώρες.
Αναφορικά με την Ειδική αγωγή παραμένει άγνωστο αν θα καλυφθούν και πότε τα κενά σε ΕΕΠ & ΕΒΠ κι αυτό αποτελεί κατάφωρη αδικία σε βάρος των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Ο Σύλλογος Δ/Ν Περιφερειών Πύργου καλεί τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στην ανάγκη της κοινωνίας για ένα δημόσιο σχολείο που θα επιτελεί το έργο της παροχής μόρφωσης για όλα τα παιδιά κι αυτό δεν μπορεί να ικανοποιηθεί παρά μόνο με την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στα σχολειά μας και με την αναβάθμιση του ρόλου του σχολείου και του Έλληνα εκπαιδευτικού.
Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις





















