Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

ΤΕΕ/ΤΔΕ: Ακαριαίος πνιγμός οι αλλαγές στο ασφαλιστικό

ΤΕΕ/ΤΔΕ: Ακαριαίος πνιγμός οι αλλαγές στο ασφαλιστικό
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Eπιστολή προς τους βουλευτές Αχαϊας, Ηλείας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό των Μηχανικών, απέστειλε το Τεχνικό Επιμελητήριο, Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.

Οι Μηχανικοί χαρακτηρίζουν ακαριαίο πνιγμό στην ανάσα που δόθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα στους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ την κατάργηση των δύο άρθρων που προσέφεραν, έστω και μεταβατική, ανακούφιση σε χιλιάδες Μηχανικούς.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Όπως γνωρίζετε, στο Νομοσχέδιο «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και συγκεκριμένα στο άρθρο 11, καταργούνται τα άρθρα 38 και 39 του ν.4331/2015 τα οποία προσέφεραν, έστω και μεταβατική, ανακούφιση σε χιλιάδες Μηχανικούς που μπόρεσαν να ρυθμίσουν συνταξιοδοτικά τους θέματα αλλά και να επιλέξουν χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία για τα έτη 2015-2016.
Σας ενημερώνουμε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει τον ακαριαίο πνιγμό στην ανάσα που δόθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα στους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ αλλά θα έχει και τραγικές συνέπειες στον ίδιο τον ασφαλιστικό μας φορέα λόγω της, εκ νέου, εκτίναξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Προς επίρρωση των παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την πρόσφατη διαδικτυακή έρευνα του ΤΕΕ/ΤΔΕ (επισυνάπτεται) το 50% των Μηχανικών σκέφτεται την άμεση μετανάστευση στο εξωτερικό ή και την αλλαγή επαγγέλματος και μόνο το 35% δηλώνει ότι τα βγάζει πέρα αποκλειστικά με τους πόρους που του αποφέρει η άσκηση επαγγέλματος.
Όπως γνωρίζετε, με τη ρύθμιση των άρθρων 38 και 39 του ν.4331/2015, το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ αύξησε κατά πολύ τα έσοδα του από τις ασφαλιστικές εισφορές των Μηχανικών οι οποίοι, υπό το καθεστώς του ν. 3986/2011 και τις παράλογες αυξήσεις που επεβλήθησαν σε αυτούς, δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν προς αυτές σε ποσοστό άνω του 50%.
Γνωρίζετε, επίσης, ότι το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ δε ζήτησε ποτέ τις αυξήσεις του ν. 3986/2011.
Γνωρίζετε ότι η τυχόν κατάργηση των εν λόγω άρθρων από την υπερψήφιση του άρθρου 11, του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, δεν θα προκύψει κανένα δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα, μιας και το ΕΤΑΑ δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Τουναντίον, το Κράτος χρωστά περίπου ένα δις ευρώ στο Ταμείο.
Κατά συνέπεια, γνωρίζετε ότι η τυχόν κατάργηση των συγκεκριμένων άρθρων θα εκθέσει σε κίνδυνο χιλιάδες Μηχανικούς και τις οικογένειες τους ως προς την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και όχι μόνο αλλά και το ίδιο το Ταμείο σε ένα νέο κύκλο οικονομικής ύφεσης.
Στο παραπάνω πλαίσιο σας προωθούμε συγκεκριμένο Ψήφισμα εκ μέρους των, τριών χιλιάδων και πλέον, συμμετεχόντων που έχουν ήδη υπογράψει και σας ενημερώνουμε ότι ακόμη και τώρα συνεχίζεται η συμμετοχή Μηχανικών οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την εξόντωση τους μέσω των ασφαλιστικών τους εισφορών (επισυνάπτεται η λίστα με τις υπογραφές).
Κατόπιν τούτων σας καλούμε να μην ενισχύσετε με την ψήφο σας την οικονομική και κοινωνική εξόντωση χιλιάδων Μηχανικών και των οικογενειών τους αλλά και του μόνου υγιούς Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης της Χώρας.


Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ

Δρ. Αθανάσιος Ε. Γιανναδάκης
Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας