Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Μετ’ εμποδίων η λειτουργία της εμποροπανήγυρης Στρεφίου - Με Εισαγγελική εντολή διακοπή της ηλεκτροδότησης

Μετ’ εμποδίων η λειτουργία της εμποροπανήγυρης Στρεφίου - Με Εισαγγελική εντολή διακοπή της ηλεκτροδότησης
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Του Γιάννη Σπυρούνη

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει η κόντρα του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με αιτία και αφορμή τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης Στρεφίου. Από προχθές εξετάστηκε ένα ακόμα θέμα από τα όσα περιέγραφε η καταγγελία που κοινοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος στις αρμόδιες υπηρεσίες και την Εισαγγελέα Ηλείας. Ενώ προηγήθηκε η σύλληψη τρεις φορές της υπεύθυνης λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, που αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής Εισαγγελέως και τις τρεις φορές, χθες η ΔΕΔΔΗΕ διέκοψε την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις.
Από την περασμένη εβδομάδα η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας είχε λάβει σχετική Εισαγγελική εντολή για την σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων ηλεκτρολόγων – μηχανικών με σκοπό να διερευνήσουν την επικινδυνότητα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στην εμποροπανήγυρη Στρεφίου. Η αυτοψία έγινε προχθές το πρωί και σύμφωνα με το πόρισμα οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κρίθηκαν μη ασφαλείς. Το πόρισμα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελέα Ηλείας που έδωσε την εντολή στη ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Αυτό έγινε παρουσία και της Αστυνομίας στις 3,30 το μεσημέρι της Πέμπτης.
Από εκεί και ύστερα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις επί συσκέψεων και στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και στους αναδόχους της διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης για να εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις. Λίγο πριν νυχτώσει σταδιακά ηλεκτροδοτήθηκε ο χώρος της εμποροπανήγυρης, όπως έγινε γνωστό με ηλεκτρογεννήτριες.
Υπό αυτή την εξέλιξη δεν είναι γνωστό αν τίθεται και πάλι θέμα ασφάλειας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ή όχι και αν υπάρξει και πάλι Εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως δεν υπάρχει κάποιο άλλο ζήτημα σχετικά με τη νομιμότητα της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης και οι άδειες δεν έχουν ανακληθεί.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς ανέφερε πως ο δήμος έχει πιστοποιητικά ασφαλείας από τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς που έλεγξαν για λογαριασμό του την ηλεκτρολογική εγκατάσταση. «Το πόρισμα είναι από την πλευρά της Περιφέρειας. Υπάρχουν ενστάσεις για αυτό από την πλευρά μας. Οι παραλείψεις που επισημάνθηκαν στο πόρισμα άμεσα διορθώθηκαν, ενώ προστέθηκε και η παροχή από ηλεκτρογεννήτριες» είπε ο κ. Κοτζιάς. «Μας κάνει εντύπωση το θέμα που έχει δημιουργηθεί. Αντίστοιχα πανηγύρια πραγματοποιούνται παντού. Θα έλεγα ότι του Στρεφίου είναι από τα πλέον οργανωμένα. Δηλαδή δεν ενοχλεί το πανηγύρι του Αγ. Χαραλάμπους στον Πύργο και ενοχλεί το Στρέφι;» αναρωτήθηκε ο κ. Κοτζιάς.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας