Του Γιάννη Σπυρούνη
«Η διαφθορά ως ύπουλος εχθρός της Δημοκρατίας» θα αποτελέσει το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 22 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ, στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης. Πρόκειται για την αρχή μιας σειράς αξιόλογων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει ο δήμος Πηνειού. Χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάντα Κοντούλη, ανακοίνωσαν με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, τις λεπτομέρειες για την εκδήλωση.
Ο κ. Καστρινός έκανε γνωστό πως ο κ. Πανούσης υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο τόσο της προέδρου του ΔΣ Βάντας Κοντούλη, αλλά και της άλλης δικηγόρου του συνδυασμού Μαρίας Μπίλια. «Εμείς έχουμε μια άλλη συλλογιστική ως προς το τι είναι πολιτισμός ως προς το τι πρέπει να αναβαθμίσουμε και να δώσουμε περάσματα στην επόμενη γενιά, ξεκινάμε μια διαδικασία διαλέξεων, συζητήσεων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του δήμου μας. Πιο επίκαιρο θέμα από αυτό όσον αφορά την διαφθορά που αποτελεί ύπουλο εχθρό της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει, να πω ότι είναι μεγάλο γεγονός για το δήμο μας που ένα τέτοιο εξέχον πρόσωπο έρχεται για να κάνει αυτή τη διάλεξη – συζήτηση, γιατί μπορούν να ακολουθήσουν και ερωτήσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καστρινός.
Σχολίασε ακόμα ότι «τώρα πρέπει να σηματοδοτήσουμε ότι έχουμε και τη διάθεση και τη δύναμη να μπορούμε να φιλοξενούμε τέτοιου είδους «φαινόμενα», πρόσωπα τέτοιας εμβέλειας έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς σαν κοινωνία να τα εντάξουμε και να δούμε ότι σίγουρα υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία εμείς δεν τα έχουμε δει ακόμα».
Ο κ. Καστρινός δήλωσε φανατικός υποστηρικτής των θέσεων του κ. Πανούση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ έχω «αρρώστια» με τον Γιάννη Πανούση, όλα τα άρθρα του, όπου τα συναντάω τα διαβάσω και να σημειώσω ότι και στην ορκωμοσία μας το 2014 για πολλά από αυτά που είπα είχα πάρει τα μηνύματα και τις κεντρικές ιδέες από άρθρα και θέσεις του κ. Πανούση. Θέλω να τον ευχαριστήσω που μας τιμάω, θέλω να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή γιατί πιστεύουμε ότι όταν ο κόσμος ενημερώνεται για πολλά πράγματα τότε είναι πιο αξιόπιστος στις κριτικές και τις απόψεις του».
Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΔΣ Πηνειού Βάντα Κοντούλη είναι χαρά για το δήμο Πηνειού να φιλοξενήσει τον αξιόλογο Ακαδημαϊκό και πολιτικό Γιάννη Πανούση, ενώ αναφέρθηκε εν συντομία στο βιογραφικό του. Ο Γιάννης Πανούσης με σπουδές στα Νομικά και στις Πολιτικές Επιστήμες έχει διατελέσει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Θράκης όπου ήταν αρχικά Κοσμήτορας, Αντιπρύτανης για 3 θητείες και Πρύτανης μέχρι το 1997. Στη συνέχεια καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με την πολιτική αφού έχει διατελέσει αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης.





















