Στους μικρούς μαθητές των σχολείων του Δήμου Ήλιδας ήταν αφιερωμένη η Τρίτη 1η Μαρτίου και πρώτη μέρα της άνοιξης, όπως άλλωστε θα συμβεί και σήμερα, αφού τα παιδιά είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου και βεβαίως εκείνα που χαίρονται και απολαμβάνουν περισσότερο τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, συνδυασμένες πάντα με παιχνίδια παιδαγωγικού χαρακτήρα.
Τα δρώμενα για τους μικρούς φίλους του θεσμού «Αποκριές στην Αμαλιάδα» πραγματοποιήθηκαν στις πλατείες Αγίου Αθανασίου και Ανεμόμυλου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Πολύχρωμα χαρτόνια και πολλά άλλα υλικά περίμεναν τους μικρούς μας φίλους για να δημιουργήσουν αποκριάτικες κατασκευές, οι οποίες θα παρουσιαστούν στην μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού την ερχόμενη Κυριακή. Οι μαθητές άφησαν ελεύθερη την φαντασία τους και το δημιουργικό τους δαιμόνιο και αποτύπωσαν την έμπνευσή τους στο χαρτί. Εκτός από τις κατασκευές, τα παιδιά απόλαυσαν το face painting, ζωγραφική προσώπου και αποκριάτικο μακιγιάζ και ένα- ένα έπαιρνε τη σειρά του για να βαφτεί. Η χαρά αποτυπώθηκε στα γελαστά προσωπάκια τους που έλαμπαν από ικανοποίηση και απέδειξε πόσο πολύ ανάγκη έχουν από τέτοιες δραστηριότητες.
Στις δύο πλατείες της Αμαλιάδας βρέθηκε και ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, όπως και αντιπροσωπεία της Δημοτικής αρχής, με τον δήμαρχο να τονίζει ότι τα παιδιά που βρέθηκαν στις εκδηλώσεις αντλούν έμπνευση από τη χαρά που δίνουν οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού. Υπενθυμίζουμε ότι οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού, την ερχόμενη Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.
Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις




















