Αναδάσωση στα πλαίσια της δράσης «Τα παιδιά νοιάζονται»
Κυριακάτικη απόδραση, στο πανέμορφο Λάλα, με στόχο να φυτέψουν δεντράκια κάνοντας αναδάσωση στην καμένη δυο φορές στο παρελθόν (1997 και 2007) περιοχή, πραγματοποίησαν τα νήπια και τα προνήπια της Πρότυπης Προσχολικής Αγωγής «ΡΗΓΑ» μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους!
Μικροί και μεγάλοι, φόρεσαν μπότες και γάντια, και έπιασαν τις αξίνες και τα φτυάρια όπου μαζί με τον δραστήριο Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα και την ομάδα του Δασαρχείου ξεκίνησαν την αναδάσωση.
Η ομάδα της Πρότυπης Προσχολικής Αγωγής «Ρήγα» είχε προετοιμάσει και όμορφα μπλουζάκια για τους μικρούς αναδασωτές και ζεστό τσάι του βουνού για όλους.
«Το Δάσος πλημμύρισε από χαρούμενες παιδικές φωνές, οι γονείς άξιοι συμπαραστάτες στην προσπάθεια. Εκεί, το σχολείο μας έχτισε και υιοθέτησε μια δικιά του γωνιά πολιτισμού, προσφοράς και ευαισθησίας. Εκεί κάθε παιδί και κάθε γονιός φύτεψε το δικό του δεντράκι με ονοματεπώνυμο για να μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να το δει να μεγαλώνει και να θυμάται ότι το δικό του χέρι ήταν αυτό που του έδωσε ζωή. 170 δεντράκια με προσοχή και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Δασάρχη μας φυτεύτηκαν και ποτίστηκαν. Η ευτυχία και η ικανοποίηση ήταν έκδηλη σε όλα τα βλέμματα… αλλά και η κούραση βέβαια αφού είχε λίγο σκάψιμο. Γι’ αυτό η μικρή μας απόδραση δεν τελείωσε εκεί…» επισήμανε ο κ. Ρήγας συνεχίζοντας ότι ακολούθησε εκδρομή στους πανέμορφους καταρράκτες της Νεμούτας. «Ανακαλύψαμε τις σπάνιες ομορφιές του τόπου μας, περπατήσαμε δίπλα στα γάργαρα και κρυστάλλινα νερά του ποταμού Ερυμάνθου και μετά δώσαμε ραντεβού στην φιλόξενη και όμορφη ταβέρνα «Ο Γεροπλάτανος». Οι ιδιοκτήτες και ιδιαίτερα η γιαγιά-Θεοδώρα, μας είχαν προετοιμάσει ντόπια εδέσματα, κρασάκι άφθονο και χειροποίητα γλυκά. Μετά την κούραση είχε έρθει επιτέλους το φαγοπότι που δίχως αυτό δεν θα αποδεικνύαμε το Ελληνικό μας ταπεραμέντο.
Διασκεδάσαμε, χορέψαμε, προσφέροντας στους εαυτούς μας και στις οικογένειές μας μια διαφορετική Κυριακή. Νιώσαμε άνθρωποι , νιώσαμε εθελοντές, νιώσαμε φίλοι, νιώσαμε μια μεγάλη οικογένεια με κοινούς στόχους και σκοπούς. Τα παιδιά μας… θα «νοιαστούν» πάλι πολύ σύντομα».






















