Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Ημερίδα αύριο στο ΤΕΙ Πύργου "Πολιτιστική κληρονομιά και Τουρισμός στην Ηλεία"

Ημερίδα αύριο στο ΤΕΙ Πύργου "Πολιτιστική κληρονομιά και Τουρισμός στην Ηλεία"
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Ανάδειξη των πλεονεκτημάτων σύνδεσης του ΤΕΙ με την τόπο

«Πολιτιστική κληρονομιά και Τουρισμός στην Ηλεία: Δυναμικές και Πλεονεκτήματα της σύζευξης» είναι το θέμα της 1ης Επιστημονικής Ημερίδας Πολιτισμού και Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί αύριο (10.00-13.00) στο ΤΕΙ Πύργου.
Στόχος της ημερίδας είναι ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που μπορούν να προκύψουν από τη σύνδεση του ΤΕΙ με την πολιτιστική κληρονομιά και την τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του ως πόλου εκπαίδευσης, ανάπτυξης, παιδείας και πολιτισμού, το Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας, Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων εγκαινιάζει σειρά επιστημονικών θεματικών ημερίδων που προσεγγίζουν τη δυναμική της σχέσης μεταξύ πολιτισμού και τουρισμού και στοχεύουν α) στην προβολή των πλεονεκτημάτων του νομού Ηλείας ως τουριστικού πόλου έλξης, β) στην προαγωγή του νομού Ηλείας σε φορέα πολιτισμού, με όχημα την τοπική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα και γ) στην εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε δράσεις σχετικές με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.
Το Τμήμα, καθώς δραστηριοποιείται σε τομείς εξεχόντως συναφείς με την αυταξία του νομού Ηλείας ως σημείου αναφοράς για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, φιλοδοξεί να συνδέσει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με μια υπερκείμενη ανάγκη για πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, η οποία θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και θα εμπλέξει τοπικούς φορείς και αυτοδιοίκηση. Απώτερος στόχος ορίζεται η ακαδημαϊκή πληρότητα του ιδρύματος που θα οδηγήσει στην πνευματική ανέλιξη των φοιτητών μέσω της έγκυρης και ενεργής επιστημονικής πράξης.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
10.00 -10.10 Εισαγωγή στην προβληματική της πρωτοβουλίας για την οργάνωση επιστημονικών ημερίδων Πολιτισμού-Τουρισμού: Στόχοι & προσδοκώμενα οφέλη
Δρ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα ΔΟΕΠ&ΤΜ
10.10-10.15 Έναρξη της ημερίδας
Δρ. Αναστασία Ζαφειροπούλου, Πρόεδρος Τμήματος ΔΟΕΠ&ΤΜ
10.15 – 10.45 Οι αρχαιολογικοί χώροι (Ολυμπία, Ήλιδα, Επικούρειος Απόλλων) ως «όχημα» γνώσης και τουριστικής έλξης
Εισηγητής: Χρήστος Λιάγκουρας, Αρχαιολόγος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας
10.45 – 11.15 Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του Πολιτισμού και του Τουρισμού
Εισηγητής: Παναγιώτης Ζαφειράκης, Πανεπιστημιακός Υπότροφος ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, Τμήμα ΔΟΕΠ&ΤΜ
11.15 – 11.45 Διάλειμμα
11.45 – 12.15 Το πολιτιστικό αγαθό ως τουριστικό προϊόν: Πρακτικές επικοινωνίας και τρόποι προβολής
Εισηγητής: Γιάννης Αργυρόπουλος, Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης Εφημερίδας «Πατρίς»
12.15 – 12.45 Μουσεία και τουριστική υπεραξία: δεδομένα, δυνατότητες, προοπτικές
Εισηγήτρια: Δρ. Μαρία Βίγλη, Πανεπιστημιακή Υπότροφος, ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, Τμήμα ΔΟΕΠ&ΤΜ
12.45 – 13.00 Συμπεράσματα – Αποφώνηση
Κ. Κολοβέρου
[email protected]

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24