Πολλές ήταν οι ανοιχτές πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία που “χτύπησε” νωρίς χθες το μεσημέρι το νησί μας. Λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης και θυελλωδών ανέμων στάθηκαν ικανά να δημιουργήσουν εικόνες βιβλικής καταστροφής.
Το σκηνικό που άφησαν πίσω τους αποτελούνταν από πτώσεις δέντρων που πλάκωσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, εκατοντάδες κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία για απάντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια καταστήματα και δρόμους γεμάτους νερό και λάσπη μέσα από τους οποίους προσπαθούσαν ΙΧ και πεζοί να περάσουν.
Eπίσης αρκετοί ήταν οι κεραυνοί που έπεσαν μέσα στη πόλη με αποτέλεσμα να διαλύσουν στην κυριολεξία ολόκληρες ξύλινες κατασκευές, ενώ το μπλακ άουτ που σημειώθηκε ήταν αρκετό για να δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω της μη λειτουργίας των φαναριών αλλά και στην οικίες ή τις επιχειρήσεις.
Το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στο κέντρο της πόλης όπου σημειώθηκαν και οι περισσότερες ζημιές και καταστροφές, ωστόσο η εικόνα δρόμων πλημμυρισμένων από νερά και συχνά αδιάβατων από λάσπες και κλαδιά, δεν περιορίστηκε μόνο στην πόλη αλλά τη συναντούσε κανείς και σε ολόκληρη την περιφέρεια.
{https://youtu.be/S2MFOofD-7w}




















